Nederlandse inbreng IJsspeedway Roelof Thijs Bokaal 2015

DELEN
Weersomstandigheden en ijspiste De Bonte Wever

 

ASSEN – Zoals gebruikelijk zal er voor de Roelof Thijs Bokaal gereden worden met het spectaculaire knock-out systeem, waarbij telkens keihard gestreden moet worden om in de race te blijven. Het deelnemersveld bestaat uit coureurs van acht nationaliteiten, voor het grootste deel jonge mannen die ‘nog’ net niet tot de wereldtop behoren, maar goede kansen maken om dat de komende jaren te gaan doen.

Zo zal het volledige Zweedse team voor het WK landenteams aan de race meedoen, maar bijvoorbeeld ook de 16-jarige Duitse ‘nachwuchsfahrer’ Luca Bauer, zoon van WK-rijder Günther Bauer. Ook gaan twee broers, Robert (26) en Daniel Henderson (23), en een vader en zoon Mirosław (49) en Patryk (21) Daniszewski het tegen elkaar opnemen.

Na 22 heats zullen alleen de acht beste coureurs nog in de race zijn. Deze acht geven dan nog één keer alles in de twee ultieme finaleheats, waarna slechts één coureur zich de winnaar van de felbegeerde, door ijsspeedwaylegende Roelof Thijs zelf gemaakte bokaal noemen.

Tijdens de Roelof Thijs Bokaal komen er ook twee Nederlanders aan de start. Simon Reitsma en René Stellingwerf. De laatst genoemde reed afgelopen zondag nog naar een 4 plaats in Sankt Johann im Pongau, Oostenrijk. Simon Reitsma reed naar een 7de plaats.

Programma Roelof Thijs Bokaal De Bonte Wever Assen

Donderdag 5 maart 19.00 uur Training Roelof Thijs Bokaal (Gratis Entree)
Vrijdag 6 maart 19.00 uur Race Roelof Thijs Bokaal

Kaarten Staanplaatsen € 10,-
Kaarten tribunes € 15,-
Kaarten Staanplaatsen kinderen tot 12 jaar € 2,-

Kaarten zijn online verkrijgbaar of aan de kassa van de Bonte Wever in Assen.