Neef TT winnaar Wil Hartog gebrand op overwinning

DELEN

De onderlinge verschillen in het ONK Dutch Supersport kampioenschap zijn klein te noemen. Alle coureurs in deze klasse zijn tijdens de Gamma Racing Day 2014 op het TT Circuit van Assen gebrand op een overwinning. Een van de kandidaten op die overwinning dit weekend is ongetwijfeld de 22-jarige Rob Hartog, de neef van oud-Grand Prix coureur en winnaar van de 500cc race tijdens de Dutch TT in 1977 Wil Hartog.

Voor iedere coureur een droom om in de Grand Prix te kunnen rijden. Ik ga zeker mijn best doen” Rob Hartog

Drie jaar geleden maakte Rob zijn debuut in de Nederlandse wegracerij. Hij eindigde dat jaar als tweede in de Talent Cup 600. Het jaar daarop ging hij aan de haal met de titel in de KNMV Super Cup 600. Vorig jaar maakte de ex-motorcrosser de overstap naar de ONK Supersportklasse alwaar hij uitgeroepen werd tot ‘Rookie Of The Year’.  Zaterdag in de tweede en beslissende kwalificatie training  van het ONK Dutch Supersport wist Hartog zijn eerste ‘Pole Position’ te veroveren in het ONK met een tijd van  1:42.105. Hiermee start de Abbenkerker zondag vanaf startplaats 1 tijdens de race die morgen 9.45 uur zal worden verreden over 14 ronden op het heilige race asfalt van Assen.

Nieuws in Assen vroeg Rob, na afloop van de kwalificatie, naar zijn verwachting voor de race op zondag. “Dit circuit ligt me altijd goed en we rijden hier vaak. Uiteraard wil ik gaan voor de winst, maar de verschillen zijn niet groot. De twee coureurs die ik achter me heb liggen rijden niet vaak het ONK maar IDM, dus ik hoop dat ik de hoogste podium plek kan pakken”, aldus Hartog.

De overstap naar de wegracerij is Rob goed vergaan “Dit kwam eigenlijk door mijn sponsor NIWA Racing die meer deed in de wegraces dan motorcross en gelukkig heeft dit goed uitgepakt, al was het in het begin als grap bedoeld”. Tot slot vroegen we Rob of hij in de voetsporen gaat treden van zijn beroemde oom Wil Hartog “Ja…dat is natuurlijk voor iedere coureur een droom om in de Grand Prix te kunnen rijden. Ik ga zeker mijn best doen”.

Foto © Nieuws in Assen.