De Nieuwe Kolk presenteert programma seizoen 16-17

DELEN
ASSEN – Vanmiddag vond in De Nieuwe Kolk de perspresentatie van theaterseizoen 2016-2017 plaats. Directeur Hilko Folkeringa en artistiek leider Annelies Klunder gaven tekst en uitleg over het theater en het programma voor het komende seizoen.

Onder de 160 voorstellingen en concerten, twintig meer dan seizoen 2015-2016, zitten grote namen als Theo Maassen, De Dijk en Typhoon. Dankzij extra subsidie van Fonds Podiumkunsten is er daarnaast meer ruimte voor internationaal en avontuurlijk aanbod.

Onder het bekende aanbod bevinden zich namen als Theo Maassen, Lenette van Dongen, Edwin Evers Band, De Dijk en Typhoon. Uit de regio zijn Tangerine, Garage TDI en de allerlaatste voorstelling van Theater te Water met onder meer Bert Visscher geboekt. Bijzonder is ook de première (mei) in Assen van de musical ‘Addergebroed’ over het leven van Johannes van Lier met onder anderen Tony Neef die van Lier speelt.

Beloond voor visie

Theater De Nieuwe Kolk heeft eind 2015 met succes een aanvraag ingediend bij Fonds Podiumkunsten voor de Subsidie Kleinschalige en Incidentele Programmering (SKIP). Met de toekenning van deze subsidie a € 30.000,- kan het theater het gewenste extra aanbod artistiek hoogwaardige voorstellingen naar Assen halen. Het gaat om internationale parels als Familie Floz en Momix, bijzondere familievoorstellingen als ‘Zebra Zebra’ door NTjong en meer toneel zoals ‘Bint’ en ‘De Kreutzersonate’.

Samenwerking

Samenwerking was en is een belangrijke speerpunt voor de Assense schouwburg. Nieuw is Asser Praat. Een samenwerking met de Historische Vereniging Assen, een concert door Want2Swing met Asser Jazz Club en activiteiten met buren Fellini, Pannenkoekenschip en Bibliotheek Assen op het ‘Kolkplein’. Een vervolg op de succesvolle eerste kerstproductie Oliver Twist is de nieuwjaar productie  ‘Anastasia’ in samenwerking met het Drents Museum. Vlak voor Sinterklaas brengt De Nieuwe Kolk nog een eigen productie: ‘Het Hart van Speculaas’.

Vrienden van De Nieuwe Kolk

De Vrienden en relaties van Theater De Nieuwe Kolk krijgen vanavond enkele live voorproefjes voorgeschoteld op seizoen 2016-2017. Zij kunnen vanaf 28 april ook kaarten bestellen voor de voorstellingen. De ‘brede’ voorverkoop start zaterdag 7 mei om 10.00 uur op www.dnk.nl of men kan kaarten bestellen met de bestelbon in de nieuwe brochure die volgende week op vele punten in Assen zal worden aangeboden. De brochure is ook af te halen aan de kassa van het theater alwaar de kaarten ook besteld kunnen worden.

Vanavond vindt vanaf 20.00 uur de feestelijke seizoen presentatie voor Vrienden van De Nieuwe Kolk en relaties plaats in de Grote Zaal van De Nieuwe Kolk.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen