Nieuwe raadzaal in gebruik genomen

DELEN

Assen – Na een verbouwing van twee maanden is op woensdag 19 september de verbouwde raadzaal weer in gebruik genomen. Dit gebeurde door de sluiting van het Geregistreerd Partnerschap tussen de heer Remy Hoogeveen en mevrouw Jaimy Joyce van Oudheusden. De sluiting werd verricht door ambtenaar van burgerlijke stand mevrouw Sjoege Wiersema.

De raadzaal is zo ingericht dat door kleine veranderingen de raadzaal getransformeerd kan worden in een trouwzaal of gebruikt kan worden voor bijeenkomsten. Er kunnen diverse opstellingen gemaakt worden met het meubilair, die rekening houden met een wisselende groepsomvang waarbij de bijzondere verlichting een gewenste sfeer geeft.

Welkom in de kring
Bureau De Zwarte Hond heeft het ontwerp gemaakt voor de nieuwe raadzaal. De nieuwe multifunctionele raadzaal heeft als thema: Welkom in de kring! Om interactie en communicatie tussen de raad, het college en het publiek in de zaal te verbeteren, is gekozen voor een geheel nieuwe opstelling. De nieuwe opstelling gaat uit van meer gelijkwaardigheid tussen de raad, het college en het publiek. Alle raadsleden en het college van B&W zitten aan een ring van aaneengeschakelde tafels. Het publiek zit aan de randen op stoelen of, als alle stoelen bezet zijn, op de langgerekte bank.

Daarnaast is de akoestiek van de raadzaal verbeterd, is alle film- en geluidsapparatuur vernieuwd en is het meubilair nieuw. Tenslotte ligt op de grond een groot kleed met het centrum van Assen.

Eerste raadsvergadering
Donderdag 20 september was de eerste raadsvergadering in de nieuwe raadzaal.