Nieuwe specialismen in Wilhelmina Ziekenhuis Assen

DELEN

ASSEN – In april zijn in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) twee nieuwe specialismen van start gegaan. Begin deze maand knipte bestuursvoorzitter Boudewijn Ponsioen het openingslint door van de nieuwe polikliniek Geriatrie. Deze polikliniek is bedoeld voor ouderen die kampen met meerdere problemen tegelijk.

Verder gaat in april de polikliniek Plastische chirurgie van start, speciaal gericht op handchirurgie en borstreconstructies. Beide specialismen zijn gerealiseerd in samenwerking met het Martini Ziekenhuis in Groningen.

Polikliniek Geriatrie Wilhelmina Ziekenhuis Assen 

Sinds begin deze maand kunnen oudere patiënten met ingewikkelde of onduidelijke ziekteverschijnselen in het WZA doorverwezen worden naar geriater Marieke Hartgerink. Het kan bijvoorbeeld gaan om problemen met mobiliteit (zoals vaak vallen), incontinentie, gebruik van veel verschillende medicijnen, plotselinge verwardheid, eenzaamheidsgevoelens en geheugenproblematiek. De nieuwe geriater werkt op de poli nauw samen met twee gespecialiseerde geriatrieverpleegkundigen.

Polikliniek Plastische chirurgie

Plastisch en handchirurg Marius Kemler is elke maandag in het WZA aanwezig voor poliklinische afspraken en voor operaties die poliklinisch of met een korte opname mogelijk zijn. Hij zal zich in het Assense ziekenhuis vooral toeleggen op borstreconstructies en op pols- en handchirurgie maar bijvoorbeeld ook op buikwandcorrecties. Het gaat hierbij om geplande, verzekerde zorg. Voor het WZA zorgt de aanwezigheid van de plastisch chirurg voor een bredere basiszorg en kwaliteitsverhoging, voor patiënten uit de omgeving van Assen betekent het dat zij met relatief eenvoudige vragen niet langer naar Groningen, Emmen of Hoogeveen hoeven te reizen.

Samenwerking Martini Ziekenhuis

De twee nieuwe poliklieken zijn gerealiseerd in nauwe samenwerking tussen de beide ziekenhuizen. Dankzij deze toenemende samenwerking blijft hoogwaardige en brede basiszorg toegankelijk en bereikbaar voor patiënten in de regio’s Groningen en Drenthe. Daar komt bij dat de medisch specialisten gemakkelijker kennis en ervaring met elkaar kunnen uitwisselen. Ook zijn meer mogelijkheden tot vervanging bij afwezigheid of ziekte.