Nieuwe TT-Burger met “motoroliesaus” als gezond alternatief

DELEN

Assen – De TT-burger: een broodje hamburger die bestempeld kan worden als gezonder (minder kunstmatige toevoegingen en meer vezels), maar die qua smaak en beleving niet inlevert ten opzichte van een traditioneel broodje hamburger. Speciaal voor de aankomende editie van het TT Festival ontwikkelde cateraar Teuben dit bijzondere broodje hamburger. “We willen tijdens het evenement een goed en gezond product verkopen, zonder direct over te gaan op de verkoop van salade. De bezoeker komt toch voor een ‘vette hap’, daar moeten we op inspelen.” aldus Wim Oldenhuizing van cateraar Teuben

Motorolie
Teuben zette studenten van de Hanzehogeschool Groningen (opleiding voeding & diëtetiek) aan het werk om met leveranciers te komen tot de optimale samenstelling. Om extra beleving toe te voegen is door sausproducent De Smaakmakkers zelfs een speciale zwarte saus ontwikkeld die lijkt op motorolie, geheel in stijl van het TT evenement. De bezoeker kan deze saus zelf op het broodje toevoegen rechtstreeks uit het olievat.

Net iets gezonder alternatief
“In samenwerking met Healthy Ageing Netwerk Noord-Nederland (HANNN) willen we testen of we een net iets gezonder alternatief kunnen verkopen aan een publiek die misschien niet perse op zoek is naar een gezonde hap. Door het toevoegen van extra beleving, de motoroliesaus, proberen we bezoekers via een andere weg te verleiden. Als we het woord ‘gezond’ in de communicatie meenemen, loopt een deel van de doelgroep op voorhand weg.” aldus Oldenhuizing.

Innovatiefestival
Op 28 juni zijn ondernemers op uitnodiging van TT Festival, Innofest, provincie Drenthe en gemeente Assen welkom voor een rondleiding en verdere toelichting op het door Innofest geprogrammeerde innovatieprogramma van het festival. De startups die tijdens het festival hun innovatie testen zullen hier vertellen en vooral laten zien wat er deze dagen in Assen wordt getest. Ook de TT burger is hier aanwezig en zal worden uitgedeeld aan de genodigden. Voor de festivalbezoekers is de burger verkrijgbaar op 29 en 30 juni in de Torenlaan, die gedurende deze dagen is omgedoopt tot de TT Laan.

De TT-burger is ontwikkeld in samenwerking met Catering Teuben B.V., Hogeschool Van Hall Larenstein, Hanzehogeschool Groningen, het TT Festival, Innofest, Health Hub Roden en de Smaakmakkers en is een initiatief van het HANNN Blue Zone Food Netwerk.