Nieuwe welzijnsorganisatie in Assen heet “Vaart”

DELEN

ASSEN – Vanaf 1 juli wordt het welzijnswerk in de gemeente Assen uitgevoerd onder de naam “Vaart”. Op 1 juni maakten Henny Luppes, de manager van de nieuwe welzijnsorganisatie en wethouder Ruud Wiersema de naam bekend.

Noordersingel 29 wordt het hoofdkantoor van welzijnsorganisatie Vaart in Assen. Om het gebouw vast in te wijden plakten Luppes en Wiersema vier posters met het logo en de naam van de nieuwe organisatie tegen de ramen.

“Fris welzijn in Assen”

Vaart Welzijn zal Assenaren niet vreemd in de oren klinken. De Vaart is immers belangrijk in de geschiedenis van Assen als toegangshaven. Bovendien zijn de statige huizen langs de Vaart bepalend voor het beeld van de Drentse hoofdstad. Maar “Vaart” staat voor meer dan herkenbaarheid. Luppes licht toe: “Vaart verwijst naar levendigheid, energie en ‘ervoor gaan’. We gaan van start met een ambitieuze, vlotte welzijnsorganisatie die met frisse moed en op een moderne manier het welzijnswerk in Assen vormgeeft. “Vaart” staat voor positief, gericht op de toekomst en met frisse energie werken aan modern welzijnswerk. Daarom hanteren we onder de naam “Vaart” ook de slogan: “Fris Welzijn in Assen.”

Tinten Welzijnsgroep

Welzijnsorganisatie Vaart begint met haar opdracht op 1 juli en neemt dan taken over van onder andere Stichting Welzo en Noordermaat. De nieuwe welzijnsorganisatie maakt deel uit van Tinten Welzijnsgroep, een maatschappelijk ondernemer actief in Groningen en Drenthe. Het nieuwe logo van Vaart past in de stijl van de andere welzijnsorganisaties die onder de groep vallen, maar de kleur oranje is uniek voor Assen. “We hebben gekozen voor een frisse en pittige kleur die past bij het karakter van de stad,” aldus Luppes, die staat te popelen om in Assen aan de slag te gaan. “Assen is voor mij bekend terrein en ik kijk er naar uit om, samen met medewerkers en vrijwilligers, via ons welzijnswerk iets te kunnen betekenen voor de inwoners van deze mooie stad!”