Nijhuis Technology Sudosa-Desto Dames 1 traint C-jeugd‏

DELEN

ASSEN – Trainen als een echte speelster van Nijhuis Technology Sudosa-Desto Dames 1. Het klinkt eenvoudiger dan het is. Dat konden maar liefst 50 leden uit de jeugdafdeling van Sudosa-Desto zelf ervaren. Chantal (12): “Het was soms best zwaar. Vooral de buikspieroefeningen.”

Geïnteresseerde jongens en meisjes uit de C-jeugd konden zich aanmelden voor de clinic van het eerste damesteam van Sudosa-Desto. En daar werd massaal gebruik van gemaakt, want de aanmeldingen stroomden binnen. Maar liefst 48 meisjes en 2 jongens gaven zich op voor de clinic.

Passer/loper Cindy Zandstra organiseerde de clinic. “We doen elk jaar een clinic voor de jeugd. Vorig jaar heb ik het ook georganiseerd. Ik ben altijd trainster geweest en vind het leuk om met kinderen bezig te zijn. En de jongens en meisjes vinden het leuk om met ons als speelsters van Dames 1 te trainen.”

De jongens en meisjes werden niet ontzien en alle onderdelen van een echte training van Dames 1 kwamen aan bod. Als heuse Dames-1-speelsters werd er door de C-jeugd niet aan opgeven gedacht. Ook niet tijdens bijvoorbeeld het planken.

“Het was soms best zwaar, vooral de buikspieroefeningen.” Chantal (12) is speelster van meisjes-c3 en fan van aanvoerster Magrietha Top. Tijdens de clinic kon ze met haar favoriete speelster trainen. “Ik vind het heel leuk. De wedstrijd en de prikballen vond ik het leukste om te doen.”

Teammanager Warrie Lindeman benadrukt dat het team het belangrijk vindt om wat terug te kunnen doen voor de vereniging. “We willen als Dames 1 laten zien dat we binnen de vereniging staan. Er wordt heel veel voor ons gedaan door de vereniging en op deze manier kunnen we wat terugdoen.”