NK Kampioen Teun Sweere start op Wintertriathlon Assen

DELEN
Strijd om Nederlandse titels Duathlon in Assen

Wanneer komende zaterdag de 31e Wintertriathlon Assen wordt gehouden, bestaat de mogelijkheid dat dit de laatste of één van de laatste Wintertriathlons in de Drentse hoofdstad is. De directie van het horeca- en sportcomplex Bonte Wever is van plan de ijsbaan in 2016 te sluiten, hetgeen zal inhouden dat er vanaf dat jaar meer is. Echter, zolang de ijsbaan open is, zal de Wintertriathlon Assen doorgaan en komende zaterdag 25 oktober staat de 31e editie op het programma.

Kampioen Teun Sweere ook van start Wintertriathlon Assen

Nederlands Kampioen Teun Sweere heeft zich afgelopen weekend aangemeld voor deelname aan de Wintertriathlon Assen. Daarmee krijgt het evenement in de Drentse hoofdstad er een atleet bij die kans gaat maken op de overwinning. Sweere werd verleden jaar in Assen Nederlands Kampioen Wintertriathlon. Hij versloeg toen Erik-Jan Spijkerman uit Hoorn en Bart van Haaren uit Amsterdam. Ook in 2011 en 2010 toonde Sweere (Zevenbergen) zich onklopbaar in de Drentse hoofdstad. De Brabander is vooral sterk op de fiets en op de schaats.

Een uitstekend loper in de Wintertriathlon Assen is Martin Veenhuizen (Tynaarlo) en ook dit jaar heeft de triatleet zich weer voor de Wintertriathlon Assen ingeschreven. De in uitstekende conditie verkerende Veenhuizen kan voor een verrassing zorgen.

Ook ingeschreven heeft Guido Gosselink (Ahaus/Duitsland). Hij stond van 2001 tot en met 2006 onafgebroken op het podium en werd in 2003 en 2004 Nederlands Kampioen.

Bij de dames in het NK Duathlon, dat op dezelfde dag ’s middags in Assen wordt gehouden, heeft Stefanie Bouwman zich teruggetrokken. De beste Nederlandse marathonloopster van dit moment, kampt met een knieblessure. Haar plan om in Assen haar rentree te maken, kan door die blessure geen doorgang vinden.

De eerste start van 31e Wintertriathlon Assen is zaterdag 25 oktober om 09.15 uur, wanneer de junioren (m/v) aan hun wedstrijd beginnen. De start van belangrijkste afstand – de kwart triathlon – staat om 10.00 uur gepland.

Het Nederlands Kampioenschap Duathlon (korte afstand) begint om 13.35 uur. Om 13.15 uur start het NK Duathlon (sprint)

Diverse categorieën

De Wintertriathlon Assen op zaterdag 25 oktober kent ook nu weer diverse categorieën. Hoofdschotel is het evenement (officieel) kwart wintertriathlon: 10 km lopen, 50 km fietsen en 20 km schaatsen.