NK Wintertriathlon Assen gewonnen door Teun Sweere

DELEN

NK Wintertriathlon Assen gewonnen door Teun Sweere

De vacante Nederlandse titel Wintertriathlon Assen is zaterdagmiddag opgeëist door Teun Sweere uit Zevenbergen. Zijn naaste concurrent en eveneens favoriet voor de titel in Assen, Erik-Jan Spijkerman uit Hoorn legde beslag op de tweede plaats. In deze 30ste editie van de Wintertriathlon Assen gingen vijf atleten uit Assen van start. Sweere won in een tijd van 2.32.28.

Winnaar Sweere: “Het ging prima en ik liep op de fiets uit op de concurrenten. Daardoor kon ik rustig wisselen. En op het ijs was het voor mij een kwestie van controleren.” In feite speelde Sweere met zijn tegenstanders. Tot tweemaal toe spurtte hij weg, zonder Spijkerman en Van Haaren daarbij echt te vernederen. “Van te voren wist ik dat ik een voorsprong op Spijkerman moest hebben, wilde ik winnen. Want op de schaats zijn we gelijk aan elkaar. Maar toen ik al drie ronden afgelegd had voor zij op het ijs stapten, ging het voor mij alleen maar om de controle van de wedstrijd.”

De heren gingen zaterdagmiddag 12.30 uur van start voor het NK op de kwart afstand Wintertriathlon, dat wil zeggen 10 kilometer lopen, 50 kilometer fietsen en 20 kilometer schaatsen. Gelijk met de heren starten ook de dames. De afstand die de dames dit jaar van start tot finish moeten afleggen is aanmerkelijk groter dan verleden jaar op het programma stond. Toen gingen zij nog op pad voor de 5 km. lopen, 25 km. fietsen en 10 km schaatsen . Dit jaar leggen ze de dubbele afstand af en zijn de vrouwen gelijkgesteld aan de mannen.

Het kampioenschap bij de mannen had een bijzonder karakter door de afwezigheid van de kampioen van verleden jaar. Durk Fabriek, die verleden oppermachtig was, maar door een val op het ijs bijna naast de titel greep, doet niet mee. Hij heeft begin oktober laten weten dooreen blessure te moeten afzien van deelname. “In de zomer heb ik een loopblessure opgelopen. Daardoor heb ik mij niet specifiek genoeg kunnen voorbereiden om succesvol mee te kunnen doen aan het NK.  Ik ben echter wel van plan de komende jaren nog eens terug te keren naar de Wintertriathlon Assen, want het heeft mij vorig jaar enorm veel plezier gebracht”, aldus Fabriek.

Met het NK Wintertriathlon in Assen ging zaterdag de NTB Winter Serie van start. Dit circuit bestaat uit vier wedstrijden met als eerste Assen en vervolgens  Alkmaar, Groningen en Enschede.

Nieuws in Assen