NL-Alert waarschuwt: ‘Ga niet de weg op !’

DELEN
Zaterdagmorgen 8.20 uur is er in de noordelijke provincies een tekst bericht afgegeven door NL-Alert

ASSEN – Zaterdagmorgen 8.20 uur is er in de noordelijke provincies een tekst bericht afgegeven door NL-Alert met het dringend advies om niet de weg op te gaan in verband met de gladheid.

De waarschuwing om niet de weg op te gaan i.v.m. de gladheid is om 11.10 uur weer ingetrokken !

NL-Alert

NL-Alert is het alarmmiddel van de rijksoverheid voor op de mobiele telefoon. Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen.

Hoe werkt NL-Alert?

De overheid zendt een tekstbericht naar de mobiele telefoons in de directe omgeving van een (dreigende) noodsituatie. NL Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt NL Alert óók als het netwerk overbelast is.

NL Alert is gratis en anoniem. De berichten worden alleen uitgezonden in het gebied waar de noodsituatie zich voordoet. Je naam en telefoonnummer zijn hiervoor niet nodig en blijven dus onbekend.

In welke situaties wordt NL-Alert gebruikt?

NL-Alert wordt ingezet bij levens- of gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, een dreigende overstroming, of problemen met het drinkwater.

Meer informatie over NL-Alert? Klik hier!