Noabershop Assen brengt sociale ondernemers bij elkaar

DELEN

ASSEN – Op woensdag 27 mei zal om 19.00 in de Noabershop de tweede Tegenlicht Meet Up van Assen plaatsvinden. Naar aanleiding van het populaire documentaire programma van de VPRO zal er die avond gepraat worden over de aflevering: ‘Nederland kantelt’ die op 22 februari jongstleden werd uitgezonden.

Deze Tegenlicht Meet Up wordt georganiseerd vanwege de grote belangstelling die er voor de eerste Meet Up was, met zo’n 60 belangstellenden werd er toen gedebatteerd over het basisinkomen. Centraal in de aflevering van 27 mei staat de kantelbeweging, een los georganiseerde groep mensen die zich laten inspireren door transitiedeskundige Jan Rotmans om de maatschappij te doen ‘kantelen’. Door sociale en duurzame projecten in hun directe omgeving te beginnen proberen deze mensen de samenleving te verbeteren.

Meet Up in de Noabershop Assen

Tijdens de Meet Up in de Noabershop zal er naast een discussie over de aflevering ook geprobeerd worden om sociale en duurzame projecten in Assen met kantelpotentie te inventariseren. Op deze manier zal geprobeerd worden om ook Assen sneller te doen kantelen.

Geïnteresseerden zijn vanaf 19.00 welkom in de Noabershop, meer informatie valt onder andere te vinden op de website van de Noabershop.