Nog een week Mummies in het Drents Museum Assen

DELEN

Mummies brengen van alles teweeg, maar ze maken vooral nieuwsgierig en zijn fascinerend. Wat zijn mummies eigenlijk? Hoe zijn ze ontstaan en waarom zijn ze zo ontzettend goed bewaard gebleven? Deze vragen worden beantwoord in de tentoonstelling Mummies die tot en met 31 augustus nog is te zien in het Drents Museum te Assen. Met 60 mensen- en dierenmummies uit alle delen van de wereld geeft het Drents Museum een verrassende kijk op hoe mensen kunnen overleven na de dood.

Nog nooit eerder is in Nederland zo’n grote verzameling mummies bij elkaar gebracht. Ontmoet Hongaarse cryptemummies, een Peruaanse Nasca-indiaan, een brulaap uit Argentinië of een gemummificeerde kat uit het oude Egypte. Ontdek alles over deze mummies en mummificatietechnieken. Natuurlijk zijn ook onze eigen Drentse veenlijken, zoals het meisje van Yde en het paar van Weerdinge, te bewonderen.

Bijzondere resultaten van het wetenschappelijk onderzoek naar mummies worden in deze tentoonstelling gepresenteerd. Wist u dat vermalen Egyptische mummies vroeger als medicijn gebruikt werden? Aan de hand van de nieuwste technieken wordt steeds meer bekend over het leven en sterven van mensen die mummie geworden zijn.

Hier Kom Ik Weg

Vanaf 16 september tot en met 9 november 2014 is de tentoonstelling “Hier Kom Ik Weg” van Daniël Lohues te zien in het museum. De bekendste Drent van Nederland krijgt de vrije hand om zijn favoriete kunstwerken en voorwerpen bij elkaar te brengen uit de collectie van het Drents Museum en daarbuiten.

Het Drents Museum ( Brink 1 te Assen ) is geopend dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Foto © Persfoto Drents Museum.