Nog snel meedoen met Hou ‘t schoon ?

DELEN

Assen – Op 17 juni worden in Assen opnames gemaakt voor het programma Hou ’t Schoon van tv-zender RTL Telekids. In deze show vol actie en humor strijden twee teams van kinderen tegen elkaar om de schoonste wijk en doen zij opdrachten rondom (zwerf)afval en het scheiden ervan. De winnaars winnen een geheel verzorgde buurtbarbecue. Alle basisscholen in Assen zijn benaderd voor het zoeken naar kandidaten. De scholen krijgen ook een lesprogramma.

Extra focus op educatie
Bewustwording rondom afvalscheiding vergt continue aandacht. Sinds begin dit jaar richt de gemeente zich meer op educatie over afval. Na de opening van de expositie Lang Leven Afval in het Duurzaamheidscentrum voor kinderen (en ouders), volgt het programma Hou ’t Schoon van RTL Telekids. De uitzending is in het najaar. Dit jaar wordt ook een e-waste race georganiseerd op scholen.

Casting op 17 mei
Kinderen tussen 8 en 12 jaar die zich nog willen opgeven, kunnen dit nog doen tot maandag 15 mei (09.00 uur) via de website www.houtschoon.nl. De castingdag is op woensdagmiddag 17 mei. De opnames met de geselecteerde kinderen vinden plaats op zaterdag 17 juni vanuit het Duurzaamheidscentrum aan het Asserbos. De winnaars winnen dezelfde avond een buurtbarbecue.

Doelstelling: 100 kilo restafval, 75 % scheiding
Net als alle gemeenten in Nederland richt Assen zich op de nationale richtlijnen: meer afvalscheiding en minder restafval in 2020, van 250 kilo naar 100 kilo restafval per inwoner per jaar en 75% scheiding van huishoudelijk afval in 2020. Om dit te bereiken, wordt o.a. voorlichting en educatie ingezet.