Noordelijke Kampioenen Dag Postduiven Bonte Wever

DELEN

De Bonte Wever staat zaterdag 3 januari 2015 in het teken van de postduiven sport.

Een commissie van Afdeling 10 Noord Oost Nederland organiseert op die dag de jaarlijkse tentoonstelling. Deelname is mogelijk voor leden van Afdeling 11 (Friesland ) en Afdeling 10 (Noord-Oost Nederland). Er is ook een ereklasse van de Allerbesten van de Afdeling 10 , 11 en Fondclub Noord Nederland. Verder zijn er verschillende klassen van bevlogen en onbevlogen jonge en oude duiven.

Op deze dag wordt door de jeugdcommissie van Afdeling 10 ook de jeugddag georganiseerd. Naast de duiven zijn er verschillende standhouders en leveranciers aanwezig. Er is een spel ‘petje op petje af’, wie is de beste duivenkenner. Tevens zijn er huldigingen van de overwinnaars op de NPO vluchten, verloting en een duivenverkoop. Voor de dames organiseert Flower Fashion een workshop met bloemen.

De geschonken bonnen worden uitsluitend via internet verkocht, via www.duiven.net. Er is een verkoop in de zaal van de geschonken duiven. Een deel van de opbrengst is voor kinderteevee Stichting Vrienden Universitair Medisch Centrum Groningen.

Voor het publiek is de dag vanaf 10 uur geopend.