Nul-op-de-meter flat Ellen; Komende week plaatsing gevelelementen

DELEN

Assen – De Vereniging van Eigenaren (VvE) aan de Ellen in Assen willen naar nul-op-de-meter (NOM). Begin april is het startsein gegeven voor de renovatie van het flatgebouw. Enexis is gestart met elektrawerkzaamheden en vanaf komende week worden nieuwe gevelelementen geplaatst. Dit kan zorgen voor overlast in de buurt.

Gevelelementen
Vanaf maandag 23 april zullen de nieuwe gevels worden geplaatst. Dit doen ze eerst aan de linkerzijde, achterzijde (parkkant) en rechterzijde van het gebouw. De nieuwe gevels worden met grote vrachtwagens geleverd. Vervolgens worden ze met een kraan op de juiste plek gehesen. Deze werkzaamheden zullen ongeveer anderhalve week duren.

Staalconstructie dak
In de maand mei wordt er een staalconstructie op het dak gemonteerd. Vervolgens kunnen ook de gevelelementen aan de voorzijde van het gebouw geplaatst worden. Tot slot wordt het nieuwe dak aangebracht. Als alles volgens planning verloopt, zullen deze werkzaamheden eind mei gereed zijn.

Overlast
Tot op heden beperkte de overlast zich tot het aanrijden, wegrijden en parkeren van busjes van de diverse bedrijven. Vanaf 23 april tot eind mei zal de overlast groter zijn. In deze periode rijden er dagelijks vrachtwagens af- en aan met de nieuwe gevelelementen. Men zal er al het mogelijke aan doen om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Toch zal er zeker sprake van overlast zijn. Men vraagt hiervoor begrip.

Parkeerverbod
In overleg met de gemeente Assen geldt er vanaf 23 april tot 26 april 2018 een parkeerverbod in de straat Ellen 1 tot en met 29. Op 26, 30 april en 1 mei geldt het parkeerverbod voor de Ellen 22 tot en met 111. Het parkeerverbod geldt op werkdagen van 06.00 tot 18.00 uur. Men verzoekt om gedurende het parkeerverbod niet te parkeren in de straat met uitzondering van de parkeervakken.

Parkeervakken voor flat
De parkeervakken voor de flat zijn tevens niet beschikbaar, hier komt de kraan te staan en zal worden afgezet.

Opties om te parkeren
U kunt uw auto elders in de wijk parkeren, met uitzondering van de kruising Ellen/Beek. Deze kruising moet vrij blijven in verband met het indraaien van de vrachtwagens. Om de overlast voor u zoveel mogelijk te beperken, vragen ze de bewoners van de Ellen en het bouwverkeer om de auto aan De Stroom te parkeren.

Tijdelijke afsluitingen
Op het moment van het hijsen van de elementen zal de kraan op de straat voor het pand staan. Dit stukje straat zal dan tijdelijk afgesloten worden. Daar plaatsen wij dan afzettingsborden.

Afsluiting deel fietspad Laak
Het fietspad aan de achterzijde van de flat wordt afgesloten van 23 april 2018 tot 2 mei 2018. U kunt via de onverharde weg het stuk fietspad omzeilen via de bruggen.

Gedeelte fietspad Laak (met rood aangegeven) wordt afgesloten.

Ledigen containers
In verband met de afsluiting van de straat Ellen (voor de flat) en het bouwverkeer in de straat, kan de gemeente Assen de containers aan de Ellen niet bereiken. Het verzoek is om uw container vanaf 23 april 2018 t/m 2 mei 2018 tijdelijk aan De Beek aan te bieden. Dan kunt u ervan uitgaan dat uw container geleegd wordt.

Bewonerscommunicatie van Renolution B.V. probeert de bewoners zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de werkzaamheden.