Nul-op-de-meter woningen Kloosterveste

DELEN
ASSEN – Géén gasaansluiting en de elektriciteitsmeter aan het einde van het jaar op nul. Bouwbedrijf Plegt Vos gaat zes nul-op-de-meter woningen realiseren bij de Kloosterveste in Assen.

De bouw van deze energie neutrale woningen geeft een positieve stimulans voor de toekomstige woningmarkt in Drenthe. Een reden voor het college van gedeputeerde staten om voor dit innovatieve project een Green Deal af te sluiten.

In 2014 is door de provincie Drenthe, de gemeente Assen en bouwbedrijf Plegt Vos Noord BV een landelijke Deal Stroomversnelling Koopwoningen ondertekend. Hierbij lag de focus op het renoveren van een groot deel van de bestaande woningvoorraad. Drenthe wil zich de komende jaren inzetten dat naast renovatie ook nieuwe energie neutrale woningen worden gebouwd.

Bouwbedrijf Plegt Vos Noord BV wil met dit project een vliegwieleffect binnen de provincie Drenthe teweeg zien te brengen. Doordat “Nul-op-de-Meter”-woningen minimale tot geen energielasten hebben, zullen toekomstige kopers en zelfs starters op de woningmarkt eerder de keuze voor een duurzame woning maken. Een groeiende vraag naar dergelijke energie neutrale woningen zal bovendien een stimulans zijn voor bedrijven in onze regio die een markt zien in deze innovatieve wijze van woningbouw.

Gedeputeerde Tjisse Stelpstra: ‘Goed dat ook Drentse bedrijven anno 2015 laten zien dat het technisch haalbaar is energie neutrale nieuwbouwwoningen te bouwen. Dergelijke initiatieven, die de route naar een Energieneutraal Drenthe versnellen, ondersteunen Drenthe in de profilering als groene provincie’.