ODSC erkent als officieel Nederlands Kampioenschap Show

18 juni is Assen Showband stad van Nederland

DELEN
ODSC erkent als officieel Nederlands Kampioenschap Show
ASSEN – Op zaterdag 18 juni 2016 worden voor de achttiende maal de “Open Showcorps Championships” in Assen gehouden. Dit mega evenement voor showkorpsen werd de afgelopen zeventien jaren met groot succes georganiseerd in Assen.

Deze 18e editie is zeer bijzonder voor de organisatie, want na 17 jaar heeft de landelijke muziekbond KNMO het ODSC erkent als officieel Nederlands Kampioenschap Show. Dit houdt in dat winnaars van de 3 klassen met seniorenkorpsen zich officieel Nederlands Kampioen Show mogen noemen. De belangstelling om deel te nemen is dan ook groot. Maar liefst 22 showbands uit geheel Nederland hebben zich ingeschreven. Daarmee kan met recht gezegd worden dat  het ODSC een topevenement is in de Nederlandse showbandwereld en Assen 18 juni voor één dag weer Showband stad van Nederland is.

Het evenement bestaat uit de volgende onderdelen:
  • 09.30 uur – 17.00 uur Showconcours: een officieel concours voor alle stijlen showkorpsen in het stadion van Achilles 1894. Tevens Open Nederlands Kampioenschap Show voor basis-, midden- en topklasse.
  • 14.00 uur – 16.00 uur “Drentse Pleintjes Parade” in binnenstad Assen met op het Koopmansplein diverse shows.
  • 19.00 uur – 22.00 uur Open Dutch Showcorps Championships. Een spectaculaire Finals/Showprogramma in het stadion van Achilles 1894

Tijdens het showconcours overdag in het Achilles-1894 stadion, zal het internationale One World System (OWS) als jurysysteem worden toegepast met top juryleden. Naast diverse recidivisten zijn er ook weer een aantal showbands die voor het eerst op het ODSC verschijnen, waaronder de topkorpsen Exempel uit Empel en Sternse Slotlanders uit Franeker. Ook de Asser Showband Mercurius zal dit jaar deelnemen. Toegang tot het showconcours is 10 euro.

Het ODSC zal ook dit jaar een spectaculair middagprogramma in de binnenstad van Assen verzorgen. Onder de titel “Asser Pleintjes Parade” zullen vier showbands optredens verzorgen  in de Asser binnenstad. Tevens zullen er showbands en de Stienstraband en Muziekvereniging Oranje in winkelcentrum Marsdijk optreden. De stad staat dus bol van muziek.

De spectaculaire Finals, waarin gestreden wordt om de titel “Open Dutch Show Champion” zullen ’s avonds plaatsvinden in het stadion van Achilles 1894. Het publiek kan genieten van prachtige muzikale shows. Eén van deelnemers van de Finals zal een uitnodiging toegewezen krijgen vanuit Taptoe Groningen. Tussen het ODSC en Taptoe Groningen is een samenwerkingsverband.

Gratis toegang ODSC Finals

Door de steun vanuit het bedrijfsleven van Assen, waaronder Binnenstadsvereniging MKB, winkelrijk Marsdijk en “Dit is Assen”, kunnen de Finals aangeboden worden aan het publiek, dus de toegang is gratis!

De facilitaire organisatie van de Open Dutch Showcorps Championships is ook dit jaar in handen van de FO (Facilitaire Organisatie) ODSC, een groep vrijwilligers uit Assen e.o. Vanaf het najaar 2015 wordt al druk gewerkt aan de voorbereiding. Het gemeentebestuur van Assen geeft haar volledige medewerking om het evenement  facilitair te ondersteunen. Daarnaast is de samenwerking met het bedrijfsleven en de ondersteuning vanuit diverse vrijwilligers van groot belang om dit evenement te laten slagen.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen