Oefenwedstrijd honkballers The Pioneers tegen Caribe uit Groningen op 25 maart

DELEN

Assen – Nu de winter langzaam lijkt te verdwijnen, de lente officieel is begonnen en de zon zich meer en meer laat zien begint het bij menigeen te kriebelen. Zeker voor de heren van honkbalclub The Pioneers uit Assen! Langzaamaan wordt afgeteld naar de eerste wedstrijd van het jaar. Op zondag 25 maart om 14:30 uur spelen de honkbalheren van het eerste een vriendschappelijke wedstrijd tegen Caribe uit Groningen op het thuisveld aan het Dijkveldpad in Assen.

Met het honkbalhart op de juiste plek is het na de intensieve wintertraining in de zaal logisch verlangen naar het gras en gravel, ruimte en echte honken mét spikes onder de schoenen. Naast de oefenwedstrijd op 25 maart zullen ook de wekelijkse trainingen voor de heren op het veld weer worden geactiveerd zodat niets in het seizoen aan het toeval wordt overgelaten. De ploeg die op een winterse dag in 2015 in de thuis dug-out afsprak een team te vormen eindigde hun eerste seizoen in 2016 met een knappe tweede plaats en vorig jaar werden ze vierde én in beide seizoenen winst op de titelfavorieten.

De wedstrijden voor het komende seizoen zijn door de nationale bond KNBSB inmiddels bekend gemaakt. De eerste competitiewedstrijd thuis voor The Pioneers zal worden gespeeld tegen rivaal WHSC uit Winschoten op zondag 8 april om 14:30 uur. Op feestelijke wijze zal het seizoen dan worden begonnen. Voor het eerst met de “first pitch” door burgemeester Marco Out. In de competitie spelen interessante tegenstanders mee met de zekerheid op wedstrijden die absoluut de moeite waard zijn te bekijken. Alle thuiswedstrijden worden gespeeld op het bosrijke honkbalpark Dijkveldpad in Assen, ideaal voor een gezellig middagje picknicken met het hele gezin en om te genieten van mooi honkbal.

Kijk voor informatie over The Pioneers, wedstrijden en activiteiten op www.thepioneers.nl en like de club op Facebook om op de hoogte te blijven.