Oliebollen van Chris Spelbrink ruim voldoende

DELEN

ASSEN – Oliebollen zijn typisch Nederlands. De historie gaat ver terug, wel tot de tijd van de Bataven en de Friezen die aan het begin van onze jaartelling leefden.

In de 19de eeuw werd de oliekoek een echte bol, die werd gegeten rond oud en nieuw (armen kregen een bol als dank voor hun nieuwjaarswens) en op kermissen.

Drentse Gebakskraam

Wie een oliebol gaat halen op het Koopmansplein in Assen bij de Drentse Gebakkraam van Chris Spelbrink weet vanaf vandaag dat de oliebollen van Spelbrink van goede kwaliteit zijn. Spelbrink scoort namelijk goed in de landelijke AD oliebollentest en is terecht gekomen op plaats 36. De oliebollen van Spelbrink kregen het eindcijfer 7,5 een ruime voldoende. Het juryoordeel mag er zijn “Een echte oliebol in de goede betekenis van het woord. Zal zeker aan de kraam erg smakelijk weghappen en daarmee is Chris Spelbrink hét verkooppunt voor Assen en omgeving”.

Niet alleen roemde de jury van de AD de kwaliteit van de oliebollen van Spelbrink, maar ook de gebakskraam.

Mooie gebakskramen

Een beauty van formaat is Ron’s Gebakkraam aan de Spuiboulevard in Dordrecht: een mix van theater en fifty’s. Ook de Tirolerkraam van Jan Vermolen aan het Haagse Spui mag er zijn, net als de Drentse Gebakkraam van Chris Spelbrink aan het Koopmansplein in Assen en de kraam van Rocher Meurs in Arnhem.

Drentse Gebakkraam Chris Spelbrink

Plaats op ranglijst: 36
Prijs per stuk:  €1,00
Aanbieding in:  11 voor 9,00
Gewicht (gram):  105,7
Vet in %:  8,2

Bron: AD