Olympia’s 3M Tour 2015 start met ploegentijdrit in Assen

DELEN

ASSEN – De oudste rittenkoers van Nederland, de Olympia’s 3M Tour, start dinsdag 12 mei in Assen met een ploegentijdrit van vijftien kilometer. In de Olympia’s 3M Tour nemen de beste eliterenners uit Nederlandse en buitenlandse continentale ploegen het tegen elkaar op tijdens een zesdaagse etappekoers. De tweede etappe heeft Assen ook als vertrekpunt en eindigt in het Friese Ureterp.

Assen wil zich met dit evenement nog nadrukkelijker op de kaart zetten als hoofdstad van fietsprovincie Drenthe. De rit tegen de klok voor teams start in het centrum van Assen op de Noordersingel. Via de Beilerstraat zetten de renners koers richting het TT-Circuit en rijden vervolgens langs de nieuwe wielerbaan. De finishlijn wordt getrokken ter hoogte van De Hertenkamp op de Doctor Nassaulaan.

De middagetappe start met een lus van 35 kilometer rond Assen. Vanuit Assen worden dan eerst Zeijen, Ubbena, Taarlo, Loon en Balloo aangedaan, vervolgens komt het peloton weer door Assen en daarna verlaten ze Drenthe richting de finishplaats.

Foto © Olympia’s 3M Tour