Olympisch schaatser nog sneller op de motor

DELEN

Olympisch schaatser nog sneller op de motor

Hij is bekend onder de bijnaam “De Beer van Lemmer”, was vier maal wereldkampioen allround schaatsen, won zes maal de Europese titel en haalde tijdens de Olympische Spelen van 1994, 1998 en 2006 in totaal twee zilveren en vier bronzen medailles naar Nederland.  Tegenwoordig is hij niet meer snel op de schaats, maar is motorsport zijn lust en zijn leven. Rintje Ritsma komt dit weekend uit in de Dutch Superbikes klasse op het TT Circuit van Assen, waarbij hij zaterdagmorgen in de trainingen nog hard onderuit ging en in de grindbak belanden.

De schaatskampioen van weleer rijd voor het vierde seizoen met een dergelijk racemachine over diverse circuits binnen Europa, maar dat hij juist het TT Circuit van Assen een warm hart toedraagt bewijst wel zijn ambassadeurs functie binnen de Stichting Vrienden van het TT Circuit.

“Ik ben destijds door de stichting gevraagd en heb meteen volmondig ‘ja’ gezegd. Het is in het belang van de motorsport dat heel veel mensen gratis lid worden van deze stichting. Hiermee kunnen ze hun doelstellingen kracht bij zetten en aandacht generen, maar ook overleggen met veel instanties en organisaties om de sport levendig te houden en vooral activiteiten op het TT Circuit”, aldus de 43-jarige coureur die na het schaatsen zich actief in de motorsport beweegt. “Schaatsen is voor mij een passie, maar motorsport is evengoed mijn passie”, zei Ritsma tot slot.

Draagt u de motorsport en het TT Circuit ook een warm hart toe? Wordt dan gratis lid van Stichting Vrienden van het TT Circuit ! Klik hier !