Olympische sporters met vertraging naar Welkom Thuisstad Assen

DELEN

Olympische sporters met vertraging naar Welkom Thuisstad Assen

De Olympische wintersporters worden vanmiddag in Assen gehuldigd. De 41 sporters en hun begeleiders zouden aanvankelijk rond 16:00 uur landen op vliegveld Eelde. Het vliegtuig zou om 13:40 uur vertrekken uit Rusland maar ligt circa anderhalf uur achter op het geplande schema. Het vliegtuig met de sporthelden is om 17.07 uur geland op Eelde.

Assen is klaar voor de feestelijkheden. Aan de rand van het stadscentrum, aan de ‘Kop van de Vaart’, is een groot podium gebouwd. Daar omheen is plaats voor 7000 mensen. Als er meer mensen komen, kunnen die enkele honderden meters verderop de feestelijkheden volgen op grote schermen op het Koopmansplein, Weiersstraat en De Brink.

De gemeente Assen en het NOC*NSF verwachtten in eerste instantie zo’n 10.000 belangstellenden. Vanwege het grote succes van de Olympische ploeg wordt nu een veelvoud van dat aantal verwacht. Ook speelt mee dat er mooi weer wordt verwacht. Bovendien heeft het noorden van Nederland vanaf vandaag voorjaarsvakantie.

De huldiging in Assen begint door de vertraging rond 18:30 uur en ook de route naar Assen is veranderd. De bussen met de Olympische sporters zal nu over de A28 naar Assen rijden.