Omleidingen in Assen wegens bouw Overcingeltunnel

DELEN
ASSEN – Op vrijdag 1 april start BAM met de bouw van het eerste deel van de Overcingeltunnel, de autotunnel onder de Overcingellaan.

Vanaf dat moment is het noordelijke deel van de Overcingellaan, vanaf het dek over de Roldertunnel tot en met het kantoor van Alescon, afgesloten. Het verkeer kan nog wel via het zuidelijke deel van de Overcingellaan en de Stationsstraat, die dan weer open is, rijden.

Omleidingen ivm bouw OvercingeltunnelKomt u uit het centrum of Assen-Oost , dan kunt u de route Abel Tasmanplein – Rolderstraat – Javastraat – Oostersingel – Stationsstraat volgen. Doorgaand verkeer naar het Stadsbedrijvenpark en Marsdijk en de kantorenparken Mandemaat en Schepersmaat, wordt omgeleid via de Europaweg en de A28. Uiteraard staan de omleidingsroutes ook ter plekke aangegeven.

Fietsers worden omgeleid via de route Abel Tasmanplein – Julianastraat – Prins Hendrikstraat – Stationsstraat.

Fases bouw Overcingeltunnel

Om te zorgen dat het centrum bereikbaar blijft, bouwt BAM de Overcingeltunnel in fases. Het eerste deel is in het voorjaar van 2017 klaar. Vanaf dat moment wordt het zuidelijke deel van de tunnel gebouwd, langs het landgoed Overcingel tot de ABN-AMRO.

Als alles volgens planning verloopt kunnen in april 2018 de eerste auto’s door de tunnel rijden.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen