Omnigym Assen met 25 trampolinespringers naar NK in Ahoy

DELEN
ASSEN – Terwijl Assen zich opmaakt voor het komende TT weekeinde, zijn de trampolinespringers van Omnigym Assen met andere zaken bezig. Maar liefst 25 springers bereiden zich voor op het NK trampolinespringen dat op 25 en 26 juni gehouden zal worden in Ahoy Rotterdam.

Omnigym zal gaan deelnemen in de B t/m de E klasse, een knappe prestatie gezien Omnigym vorig jaar alleen in de C t/m E klasse deelnam. Tijdens de plaatsingswedstrijden in het voorjaar hebben deze 25 springers zich weten te plaatsen voor dit NK. De springers van Omnigym hebben zich bewezen door in totaal maar liefst 53 medailles mee naar huis te nemen, waarvan 18 gouden, 21 zilveren en 14 bronzen. 13 individuele spring(st)ers en 9 synchroonparen wisten zich hiermee te plaatsen voor het NK trampolinespringen.

Danielle Bogaards en Myrthe Forsten zijn de talentvolle springers die dit jaar voor het eerst op het NK in de B klasse uitkomen. Zij hebben tijdens de nationale plaatsingswedstrijden laten zien bij de top van Nederland te behoren. Danielle wist zich individueel bijna naar het podium te springen, zij werd tijdens de plaatsingswedstrijden twee maal vierde. Bij het synchroonspringen scoorden deze meiden erg goed, zij behaalden zilver en brons. Zij hopen deze prestatie op het NK te evenaren.

In de C klasse zullen Jessica Bogaards en Marcia den Hartog individueel deelnemen. Jessica wist bij de jeugd tijdens de regionale plaatsingswedstrijden twee maal goud en 1 maal zilver mee naar huis te nemen. Marcia behaalde hier bij de senioren drie maal zilver. Bij het synchroonspringen zullen Beau Rooda/Charlotte Middendorp  en Jessica Bogaards/Fenna Prak deelnemen. Ook Beau en Charlotte hadden succes tijdens de regionale plaatsingswedstrijden, zij behaalden twee maal zilver. Beau en Charlotte hebben hard getraind om zo goed mogelijk te presteren in Ahoy.

In de D klasse zijn er 2 individuele springers die in Ahoy om de hoogste plekken zullen strijden. Nicky Janssen zal bij de Pupillen D het beste van haarzelf willen laten zien. Zo ook Simone Bos die na de overstap van het turnen naar trampolinespringen graag wil laten zien wat ze in korte tijd geleerd heeft. Nicky en Simone zijn beide als beste van Noord-Nederland geplaatst voor dit NK.

Bij het synchroonspringen was er succes voor Julia Brouwer en Indy Holsappel, zij werden tijdens de regionale plaatsingswedstrijden één maal tweede en één maal derde bij de Jeugd D. Bij de Junioren was er dubbel succes. Caline Hummel/Melissa Sikkens en Yoline Hoekstra/Nieke de Haan wisten zich alle regionale plaatsingswedstrijden naar het podium te springen.

In de E klasse zullen de meeste springers van Omnigym uitkomen. Dit zijn veelal de jongere springers. Bij de instap E zal de 7 jarige Emma haar eerste NK deelnemen. Zij werd tijdens de regionale plaatsingswedstrijden individueel 2 maal eerste. Synchroon wist zij zich alle plaatsingswedstrijden naar het goud te springen.

Bij de pupillen E3 hebben maar liefst 4 meisjes zich geplaatst. Myrthe Postma sprong zich alle plaatsingswedstrijden naar het goud en maakt daarmee veel kans in Ahoy. Marit Janssen behaalde in deze categorie twee maal zilver en één maal brons. Lisa Wijngaard heeft zich als derde geplaatst met een zilveren medaille. Mayra Pelupessy sprong zich met een bronzen medaille naar het NK.

Bij de Pupillen E2 hebben zich twee meisjes geplaatst. Anouk Boer en Reza Visser zullen Omnigym vertegenwoordigen in Ahoy. Tijdens de plaatsingswedstrijden behaalde Reza een zilveren medaille en Anouk een bronzen. Reza zal ook synchroon uitkomen op dit NK, samen met haar partner Lizette Kliphuis behaalde zij drie maal zilver.
Bij de Jeugd E wisten Mika Wolters en Paula Gräler zich nipt te plaatsen voor het NK, zij werden tweede tijdens de laatste plaatsingswedstrijd.

De trainster Carmen Stollenga is erg trots op het grote aantal springers dat naar Rotterdam zal afreizen, “Het is een knappe prestatie dat wij met 25 springers mogen deelnemen aan dit NK, het worden er elk jaar meer. We willen het beste van onszelf te laten zien in Ahoy en hopen vol trots terug te mogen reizen.”


2Divorce Assen


Bowlen in Assen