Omnigym Assen met drie teams naar NK trampoline

DELEN

Omnigym Assen met drie teams naar NK trampoline

De afdeling trampolinespringen van Omnigym Assen heeft zich met drie teams weten te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap voor Teams dat op 14 december in Oss gehouden zal worden. Waar Omnigym de vorige jaren met één team deel nam aan dit NK, zijn er nu drie teams die bij de beste 15 van Nederland horen.

Omnigym deed met acht teams aan de verschillende plaatsingswedstrijden mee. In de C klasse had Omnigym twee teams, waarvan al snel duidelijk was dat Omnigym C1 kans maakte op deelname aan het NK. Dit team werd derde in de eindstand. Omnigym C2 sprong mooie oefeningen maar greep helaas net naast een plekje op het NK en werd vijfde.

In de D klasse had Omnigym maar liefst drie teams. Omnigym D3 behaalde de eerste plaatsingswedstrijd de vijfde plaats, waardoor de kans om zich te plaatsen klein werd. Tijdens de andere plaatsingswedstrijden kwam dit team sterk terug door netjes op de tweede en derde plaats te eindigen, wat resulteerde in een derde plek in de eindstand en daarmee plaatsing voor het NK. Voor de teams D4 en D5 was de concurrentie toch iets te groot, zij eindigden in de eindstand onderaan op de zevende en achtste plaats.

In de E klasse, waar de jongste springers vooral ervaring op doen wist Omnigym E6 zich als vierde voor het NK te plaatsen. De andere twee teams die deelnamen eindigden netjes in de middenmoot, een mooie prestatie voor deze springers waarvan de meesten voor het eerst aan wedstrijden deelnamen. Omnigym E7 werd zevende en Omnigym E8 behaalde de negende plaats.