Omnigym Assen met drie teams naar NK Trampolinespringen

DELEN

De trampolineselectie van Omnigym Assen heeft afgelopen zaterdag de goede prestaties van 25 oktober kunnen voortzetten en is hiermee zeker van drie plekken op het NK voor Teams op 13 december in Oss.

Om zich te kwalificeren voor het NK trampolinespringen, moest Omnigym deelnemen aan twee plaatsingswedstrijden in de regio Noord. De eerste plaatsingswedstrijd werd op 25 oktober in de Marsdijkhal georganiseerd, deze wedstrijd was al een groot succes, waar Omnigym maar liefst drie podiumplekken klasseerde.

Afgelopen zaterdag vond de tweede plaatsingswedstrijd in Sporthal de Kamp in Vries plaats. Hier wist Omnigym in de E klasse weer te laten zien de beste van Noord Nederland te zijn. Het E4 team bestaande uit Nicky Janssen, Charlotte Middendorp, Alisa Philips en Jemma Wierenga liet alle 11 andere teams achter zich. Het E5 team bestaande uit, Noah Forsten, Caline Hoekstra, Lizette Kliphuis en Maylynn Wolters wist in deze klasse een knappe vierde plek te behalen, wat voldoende was om zich te plaatsen voor het NK in Oss. Het E6 team werd achtste en verbeterde zichzelf ten opzichte van de vorige wedstrijd waar zij op 25 oktober negende werden.

In de D klasse deed Omnigym ook mee om de podiumplekken en werd het D2 team tweede. Dit team bestaande uit Esther de Haan, Jessica Bogaards, Beau Rooda en Anouk van den Brink wist zich hiermee te plaatsen voor het NK. Het D3 team van Omnigym werd gedeeld vierde in de eindstand, wat helaas net niet voldoende was.

In de C klasse was plaatsing voor dit NK niet meer mogelijk wegens de tegenvallende prestaties tijdens de vorige wedstrijd. Het C1 team werd afgelopen zaterdag derde, waar enkel de beste twee teams door gaan naar het NK. Toch hebben zij met het verhogen van hun moeilijkheidsgraad laten zien goede stappen te maken richting de individuele wedstrijden later dit seizoen.