Omnigym Assen plaatst zich met drie teams voor NK Trampoline

DELEN

ASSEN – De trampolineselectie van Omnigym Assen is na afgelopen zaterdag 31 oktober zeker van drie startplekken op het NK Trampolinespringen voor teams dat op 12 december in Oss wordt gehouden.

Om zich te kwalificeren voor het NK trampolinespringen, moest Omnigym deelnemen aan drie plaatsingswedstrijden in de regio Noord. De eerste plaatsingswedstrijd vond op 3 oktober in Hoogezand plaats, de tweede op 10 oktober in Assen en de derde en tevens laatste plaatsingswedstrijd vond afgelopen zaterdag 31 oktober in Assen plaats.

Omnigym nam deel met maar liefst 33 springers verdeeld over acht teams. Dit is een record aantal voor de groeiende club die op 20 oktober haar 5 jarig jubileum vierde en inmiddels 730 leden telt.

De acht teams van Omnigym kwamen uit in drie verschillende categorieën, namelijk de C, D en E klasse. In elke categorie waren er drie startbewijzen voor het NK te verdelen, waarvan Omnigym er in iedere klasse één van mee naar huis nam. Ook andere teams kwamen dicht in de buurt.

In de C Klasse bestaat het C1 team van Omnigym uit Danielle Bogaards, Myrthe Forsten, Agnes de Haan en Dani Holsappel. Door blessures van Danielle Bogaards en Myrthe Forsten hebben invallers Esther de Haan en Madelon Meijers een belangrijke rol in dit team gespeeld. Dit team wist tijdens de eerste en tweede plaatsingswedstrijd op de 3e plaats te eindigen. Tijdens de derde plaatsingswedstrijd haalden deze springers alles uit de kast en eindigden op de 1e plaats. In de eindstand behaalden zij een 3e plaats en behoren daarmee tot de beste 3 teams van het noorden die zich mogen presenteren in Oss.

In de D klasse streden drie teams van Omnigym om een plekje op het NK. Het D2 team welke bestaat uit Jessica Bogaards, Nicky Janssen, Charlotte Middendorp en Beau Rooda sprong zich alle wedstrijden ruim boven de concurrentie uit en plaatste zich als 1e van het noorden voor het NK. Ook het D3 team maakte kans. Julia Brouwer, Nieke de Haan, Marcia den Hartog en Jemma Wierenga behaalden tijdens de tweede plaatsingswedstrijd nog een knappe 3e plek. Dit lukte hun helaas de andere wedstrijden niet en daarom moesten zij de concurrentie uit Hoogezand voor zich laten gaan. D3 eindigde op de 4e plek in de eindstand, wat net niet voldoende is om in Oss deel te mogen nemen. D4 werd 6e in de eindstand bij de D klasse.

In de E klasse zorgden vier teams voor een sterke vertegenwoordiging van Omnigym. Het E5 team bestaande uit Simone Bos, Noah Forsten, Lizette Kliphuis en Alisa Philips stond alle plaatsingswedstrijden op het podium. Tijdens de eerste plaatsingswedstrijd in Hoogezand werden zij 2e, tijdens de tweede en derde plaatsingswedstrijd werden zij 3e. Dit zorgde voor een 3e plek in de einstand van het noorden, wat goed genoeg is voor deelname aan het NK. In dezelfde categorie eindigden de 8-jarige springers van het E6 team bijna op het podium. Het team welke bestaat uit Marit Janssen, Ninthe van Eerde, Myrthe Postma en Lisa Wijngaar werd 4e van Noord Nederland. E8 werd uiteindelijk 5e en E7 werd 9e.

Foto: Jan Wolters