Omnigym Assen plaatst zich voor NK Trampoline voor teams

DELEN

ASSEN – De trampolineselectie van Omnigym Assen is na afgelopen zaterdag 5 november zeker van tenminste vier startplekken op het NK Trampolinespringen voor teams dat op 10 december in Alkmaar wordt gehouden.

Om zich te kwalificeren voor het NK trampolinespringen, moest Omnigym Assen deelnemen aan drie regionale plaatsingswedstrijden in de regio Noord. De eerste plaatsingswedstrijd vond op 1 oktober in Zuidlaren plaats, de tweede op 29 oktober in Hoogezand en de derde en tevens laatste plaatsingswedstrijd vond afgelopen zaterdag 5 november in Hoogezand plaats. Deze regionale plaatsingswedstrijden waren voor de C, D en E klasse.

Omnigym nam deel met 7 teams welke uit kwamen in de 3 verschillende categorieën. In elke categorie waren er drie startbewijzen voor het NK te verdelen.

In de C Klasse nam Omnigym deel met 1 team, C1, welke bestaat uit Marcia den Hartog, Dani Holsappel, Charlotte Middendorp en Beau Rooda. Dit team wist tijdens alle plaatsingswedstrijden op de 3e plaats te eindigen. In de eindstand behaalden zij een 2e plaats en behoren daarmee tot de beste 3 teams van het noorden die zich mogen presenteren in Alkmaar.

In de D klasse streden twee teams van Omnigym om een plekje op het NK. De springers uit deze beide teams hebben bijna allemaal een bijdrage geleverd in beide teams. Het D2 team sprong zich alle wedstrijden ruim boven de concurrentie uit en plaatste zich als 1e van het noorden voor het NK. Ook het D3 team wist zich twee maal in de top 3 te springen, waardoor dit team zich als 3e wist te kwalificeren. D2 zal op het NK bestaan uit Simone Bos, Caline Hummel, Nicky Janssen en Jemma Wierenga. Het D3 team zal op het NK bestaan uit Iris Boer, Julia Brouwer, Aiden Janssen en Alycia Mulder.

In de E klasse zorgden 4 teams voor een sterke vertegenwoordiging van Omnigym. Het E4 team bestaande uit Mirte Bonte, Lizette Kliphuis, Myrthe Postma en Reza Visser stond alle plaatsingswedstrijden op het podium. Dit zorgde voor een 2e plek in de eindstand van het noorden, wat goed was voor deelname in Alkmaar. In dezelfde categorie eindigde team E5 nipt op de 4e plaatst in de eindstand. Anouk Boer, Judith Boskma, Marit Jansen en Alisa Philips kwamen daarmee net 0,2 punt te kort om zich te kwalificeren voor het NK.

E6 bestaande uit Ninthe van Eerde, Saméh van Loon en Mayra Pelupessy werden 6e in de eindstand. E7 bestaande uit Celine van den Berg, Danée van Eerde, Sanne Paize en Mika Wolters wisten zich iedere wedstrijd 1 plekje te verbeteren. In de eindstand werden zij 8e van Noord-Nederland.

Omnigym zal met 1 B team deelnemen aan de landelijke plaatsingswedstrijden, deze vinden plaats op 12 en 19 november. Zij zullen dan het beste van zichzelf laten zien om zich te kwalificeren voor het NK Trampolinespringen voor teams op 10 december in Alkmaar.

Tekst: Carmen Stollenga
Foto: Jan Wolters