Omnigym Assen springt zich naar NK Trampoline

DELEN

ASSEN – De talentvolle trampolinespringers van Omnigym Assen hebben bij de regionale competitie voor individueel en synchroon goed gepresteerd. Deze regionale competitie bestond uit drie plaatsingswedstrijden, waarvan de eerste op 14 februari in Hoogezand werd gehouden. De tweede wedstrijd was voor Omnigym een thuiswedstrijd, op 14 maart werd deze wedstrijd in de Marsdijkhal in Assen gehouden en de laatste plaatsingswedstrijd vond afgelopen zaterdag 28 maart in Hoogezand plaats.

Tijdens deze reeks van drie plaatsingswedstrijden, waar alle clubs uit Groningen, Friesland en Drenthe deelnamen, moesten de spring(st)ers van Omnigym laten zien bij de top van Noord Nederland te behoren om zich te plaatsen voor het NK trampolinespringen dat op 20 en 21 juni in het Ahoy Rotterdam wordt gehouden. De spring(st)ers van Omnigym hebben zich bewezen door in totaal maar liefst 59 medailles mee naar huis te nemen, waarvan 22 gouden, 22 zilveren en 15 bronzen. 9 individuele spring(st)ers en 10 synchroonparen wisten zich hiermee te plaatsen voor het NK trampolinespringen.

Deelnemen in Ahoy

In de E klasse wist Noah Forsten opnieuw te laten zien de beste van alle instappers te zijn. Met drie gouden medailles kan zij zelfverzekerd afreizen naar Ahoy. Ook bij het synchroonspringen ging het haar goed af, met haar partner Chanel Dewnarain (VAKO Vries) wist zij ook drie maal goud te behalen. In dezelfde categorie wist Myrthe Postma twee maal zilver en één maal brons te behalen en mag hiermee deelnemen in Ahoy.

Bij de Pupillen E behaalde Alisa Philips tijdens de eerste en laatste wedstrijd en podiumplaats, de eerste wedstrijd werd zij derde en afgelopen zaterdag verbeterde zij zich door zilver te verdienen. Ook bij het synchroonspringen was er voor Alisa succes, ze behaalde met haar partner Roby Drenth van TSV Hoogezand één maal goud en een vierde plek. Alisa mag zowel individueel als synchroon deelnemen in Rotterdam. In dezelfde categorie wisten ook Lizette Kliphuis en Paula Gräler zich naar het NK voor synchroon te springen. Caline Hummel behaalde tijdens de individuele wedstrijden in de Jeugd E één maal goud en één maal brons. Met haar partner Melissa Sikkens werd Caline tijdens de laatste wedstrijd verrassend derde bij het synchroonspringen, waardoor ook zij individueel en synchroon geplaatst is. Mika Wolters en Yoline Hoekstra behaalden in dezelfde categorie twee maal zilver en ook zij hebben zich hiermee geplaatst.

Lisa Wijngaard behaalde tijdens de eerste wedstrijd brons bij de instappers E, dit was niet voldoende om door te mogen. Ook werd Lisa bij het synchroonspringen alle wedstrijden tweede met haar partner Myrthe Forsten. In deze categorie mocht echter maar een paar door naar het NK, dus dit was voor Lisa en Myrthe niet voldoende.

In de D klasse was er voor Nicky Janssen en Jemma Wierenga dubbel succes bij de pupillen. Nicky behaalde twee maal goud en één maal zilver. Jemma wist elke kleur een keer mee naar huis te nemen. Bij het synchroonspringen was er voor Jemma ook succes met Julia Brouwer. Zij namen drie maal goud mee naar huis en mogen de pupillen D vertegenwoordigen in Ahoy. Bij de Jeugd D was Beau Rooda zeer succesvol, daar zij twee maal goud mee naar huis nam. Ook met haar synchroonpartner Jessica Bogaards wist zij zich te plaatsen voor het NK. Zij eindigen twee maal op de tweede plek. Bij de Jeugd D was er ook succes voor Nieke de Haan met haar synchroonpartner Loïs van Beek (TSV Hoogezand), zij namen tijdens de eerste wedstrijd het zilver mee naar huis, wat voldoende was om af te mogen reizen naar Rotterdam.

In de Jeugd D waren er ook nog individuele medailles voor Jessica Bogaards. Zij wist het zilver en brons mee naar huis te nemen, echter was dit niet voldoende in deze categorie met sterke tegenstanders.

Omnigym Assen zeer succesvol

In de C klasse was Omnigym zeer succesvol bij de Jeugd C. Danielle Bogaards behaalde hier twee maal goud en één maal zilver, Myrthe Forsten vergezelde haar elke wedstrijd op het podium met één maal goud en twee maal zilver. Zij zijn allebei door naar het NK. Bij het synchroonspringen waren Charlotte Middendorp en Anouk Dreijer (TSV Hoogezand) succesvol in deze categorie. Zij kunnen zich met een gouden en bronzen medaille opmaken voor de strijd in Ahoy. Danielle Bogaards behaalde met haar partner Agnes de Haan elke tree van het podium bij de junioren C, zij hebben zich hiermee ook weten te plaatsen.

Bij het synchroonspringen wisten Myrthe Forsten en Esther de Haan afgelopen zaterdag knap 1e te worden bij de Jeugd C, helaas kwam dit succes voor hen te laat. Charlotte Middendorp werd alle wedstrijden tweede bij de pupillen C, echter mag er in deze categorie maar één springer van Noord-Nederland naar Ahoy afreizen, wat voor Charlotte dus niet voldoende was.