Omnigym Assen start nieuwe groep freerunning

DELEN

ASSEN – Lijkt freerunning jou ook super stoer om te doen? Dan is dit je kans! Vanwege de grote belangstelling voor freerunning bij Omnigym Assen en de snelle groei van de bestaande lesgroep op donderdagavond, start Omnigym een extra lesgroep op de woensdag van 17.00 uur – 18.00 uur in de Peelohal. Deze groep is vooral gericht op beginnende freerunners in de leeftijd van 6 tot 12 jaar.

Free-Running is een uitdagende en leuke sport waarin het hoofddoel is om tijdens het rennen allerlei obstakels te overwinnen. Denk bijvoorbeeld aan hekjes, muurtjes, trappen en stangen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse technieken zoals Springen (Precision Jumps, Vaults), Rollen (Parkour Rolls), Salto’s (Flips, Backflips and Sideflips), en Klimmen (Wall Climbing).

Het mooie van freerunning is dat de deelnemers de in de zaal geleerde technieken zelfstandig buiten kunnen oefenen. Daar ligt ook de oorsprong van deze energieke sport: ga zo snel mogelijk van punt A naar punt B in een stad/dorp en probeer daarbij een rechte lijn te volgen en de obstakels die je onderweg tegenkomt te overwinnen, natuurlijk zonder daarbij verboden of privéterreinen te betreden.

Wil jij ook kennismaken met deze stoere sport? Kom dan op woensdag om 16.45 uur naar de Peelohal en doe gratis en vrijblijvend 2 proeflessen mee!