Omnigym behaald twee medailles op NK Trampoline

DELEN

Omnigym behaald twee medailles op NK Trampoline

Omnigym Assen heeft afgelopen zaterdag 21 juni met 17 springers uit de trampolineselectie deelgenomen aan het NK Trampolinespringen in Ahoy Rotterdam.

In de ochtend vond de synchroonwedstrijd plaats waar Omnigym deelnam met maar liefst zes synchroonparen, drie synchroonparen behaalden de finale.

Esther de Haan en Myrthe Forsten (beide 12 jaar) namen deel in de categorie Jeugd D. Ze sprongen goede oefeningen in de voorronde, welke bestaat uit een verplichte voorgeschreven oefening en een keuze oefening. Ze gingen hiermee als zevende de finale in waar de beste acht springers uit de voorronde een laatste keuze oefening laten zien om te strijden om het hoogste plekje. De scores uit de voorronde telden niet meer mee dus alles was mogelijk. Esther en Myrthe wisten met een prachtige oefening de zilveren medaille mee naar huis te nemen. Dani Holsappel (14) en Agnes de Haan (15) stonden na de voorronde op de derde plek in de categorie Junior C. In de finale streden de meiden voor wat ze waard waren en behaalden hiermee een vierde plaats. Ze mogen hier met recht trots op zijn, want het verschil met nummer drie was maar 0,2 punt. In de categorie Pupil D behaalden Desléy Bood en Karlijn Borg een finale plek. Na de voorronde gingen zij als vierde de finale in. Zij wisten deze plek vast te houden. Een goede prestatie voor deze twee 11-jarige springers.

Bij de individuele wedstrijd die in de middag plaatsvond had Omnigym weer succes. Van de twaalf deelnemers van Omnigym wisten maar liefst vijf springers de finale te bereiken. Alisa Philips had het meeste succes door in de categorie instap E de bronzen medaille op te eisen. Een knappe prestatie voor deze 7-jarige springster, vol trots stond ze op het podium. De 12-jarige Myrthe Forsten wist met prachtige oefeningen als eerste de finale in te gaan in de categorie Jeugd D2. In de finale was de concurrentie sterk en kwamen de zenuwen opzetten. Ze wist daardoor deze eerste plek helaas niet vast te houden en eindigde op de vierde plek. De 18 jarige Anouk van den Brink werd vijfde in de categorie Senior D. Nicky Janssen (9) werd bij de pupillen E achtste en Esther de Haan (12) werd bij de Jeugd D1 achtste. De andere deelnemers van Omnigym kunnen terug kijken op een mooie ervaring en kunnen trots zijn op het behalen van dit NK, want daarmee behoren zij wel bij de beste 15 springers van Nederland ieder in zijn/haar eigen categorie.