Assen ‘Onbeperkt aan de Slag’ voor inclusieve arbeidsmarkt

DELEN

ASSEN – Werkgevers starten op 10 april in de regio Noord-Drenthe een samenwerkingsverband om de arbeidskansen voor werkzoekenden met een beperking te vergroten.

Met ‘Onbeperkt aan de Slag’ zetten Rabobank Assen en Noord-Drenthe, Ordina en De Normaalste Zaak in samenwerking met onder andere Werkplein Baanzicht een concrete stap naar een inclusieve arbeidsmarkt. Hiertoe is een regionaal platform opgezet waarop werkgevers en werkzoekenden met een arbeidsbeperking elkaar op unieke en rechtstreekse wijze kunnen vinden en waarmee ook een logische matching gemaakt kan worden voor relevante vacatures.

“Als inwoner van Assen en voorzitter van Tooon, de belangen vereniging voor en door mensen met een arbeidshandicap ben ik natuurlijk heel erg blij dat er een extra etalage bijkomt voor de mensen die op basis van kwaliteiten heel graag aan de slag willen. Te veel mensen met een arbeidsbeperking staan te lang aan de zijlijn van de maatschappij. Het wordt tijd dat we stoppen met het denken in hokjes: samen met werkgevers hoop ik dat we gewoon aan de slag gaan. Vandaar ons pleidooi voor Onbeperkt aan de Slag” Harry Haddering

Onbeperkt aan de Slag kent inmiddels een aantal regionale platformen in de arbeidsmarktregio Utrecht-Midden en Amsterdam: Assen Onbeperkt aan de Slag is de eerste uitrol in het noorden van Nederland!

Steeds meer werkgevers voelen zich medeverantwoordelijk voor een inclusieve arbeidsmarkt. Voor werkgevers is het echter lastig om geschikte werknemers met een arbeidsbeperking te vinden. Onbeperkt aan de Slag lost dat probleem op door voor werkgevers en werkzoekenden een virtuele omgeving te creëren waarop ze elkaar kunnen vinden.

Op Assen.onbeperktaandeslag.nl kunnen werkzoekenden met een arbeidshandicap hun profiel maken: eventueel geholpen door een begeleider. Werkgevers die openstaan voor werkzoekenden met een arbeidsbeperking kunnen via het platform vacatures plaatsen en zich op die manier profileren.

Werkzoekenden kunnen op die vacatures reageren door met 1 klik te solliciteren en hun profiel open te zetten: werkgevers ontvangen deze sollicitaties en kunnen tevens zoeken naar kandidaten op basis van kenmerken.

Behalve elkaar virtueel ontmoeten, worden er ‘Meet en Greets’ georganiseerd, waarvoor werkgevers en werkzoekenden via het platform uitgenodigd worden. Deze ‘Meet en Greets’ hebben als doel elkaar te leren kennen.

Inmiddels hebben diverse landelijke bedrijven zich bij ‘Onbeperkt aan de Slag’ aangesloten. Naast de initiatiefnemers waaronder de Rabobank zijn dat bijvoorbeeld Achmea, Movares, NS, Shell, SNS, Ordina, ING, ABN AMRO, Microsoft, IBM, DAS Rechtsbijstand, EY en Nutricia Research. Het initiatief wordt vanuit de werkzoekenden ondersteund door de belangenorganisatie TOOON en vanuit werkgeversperspectief o.a. door De Normaalste Zaak, de netwerkorganisatie voor werkgevers die open staan voor mensen met een beperking.

Voor meer informatie zie www.onbeperktaandeslag.nl

Foto © Nieuws in Assen (Harry Haddering – Voorzitter TOOON)