Onderzoek dood Assenaar in Opsporing Verzocht

DELEN

ASSEN – Het programma Opsporing Verzocht besteedt op dinsdagavond 1 september op NPO1 om 20.30 uur aandacht aan het onderzoek naar de dood van de 24-jarige Assenaar Tom de Munter. In het programma worden onder andere bewakingsbeelden getoond, waarop een man te zien is met een breed postuur en een vreemde loop, die versneld bij de plaats delict vandaan loopt.

Het slachtoffer overleed op 30 juni 2015 in het ziekenhuis in Assen aan zijn verwondingen ten gevolge van een zware mishandeling. Deze zware mishandeling vond in de TT Nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 juni 2015 om 02.06 uur plaats in de Groningerstraat in Assen. De herhaling van de uitzending is woensdag rond 11.40 uur op NPO2; ook dan is het second screen online.

Internationale aandacht

Daarnaast besteden het Belgische opsporingprogramma “Faroek” op VTM, het Duitse opsporingprogramma “Aktenzeichen XY ungelöst” en het Britse opsporingsprogramma “Crime Watch”, binnenkort in hun uitzendingen aandacht aan deze zaak. De data van de buitenlandse uitzendingen is nog niet bekend.

Buitenlandse getuigen

De reden dat de buitenlandse media bij deze zaak wordt betrokken is omdat tijdens de TT nacht vele buitenlandse motorliefhebbers in de stad waren. Mogelijke zijn enkelen van hen getuige geweest van deze trieste zaak. Misschien hebben deze bezoekers anderszins informatie die tot de aanhouding van de verdachte kan bijdragen .

Beloning

Het Openbaar Ministerie looft een beloning van 10.000 euro uit voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de verdachte in deze zaak.