Onduidelijkheid verklaring verdachte fatale mishandeling TT Nacht

DELEN
ASSEN – De 29-jarige man uit Schiedam, die ervan wordt verdacht Tom de Munter tijdens de TT Nacht in Assen van 2015 te hebben mishandeld waardoor het slachtoffer is komen te overlijden, is door de rechter-commissaris vorige week donderdag in vrijheid gesteld.

De rechter-commissaris is van mening dat er onvoldoende ernstige bezwaren zijn om de verdachte langer vast te houden. Of de verdachte een bekennende verklaring heeft afgelegd blijft onduidelijk. “De man wordt verdacht van poging zware mishandeling met de dood tot gevolg. Over de verklaring van de verdachte doen wij geen uitspraken”, zo laat politiewoordvoerder Nathalie Schubart onze redactie weten. De Schiedammer blijft wel verdachte en het onderzoek wordt voortgezet.

Aanhouding Schiedammer

In de TT Nacht van vrijdag 26 juni op zaterdag 27 juni werd Tom zwaar gewond gevonden in de Groningerstraat. Diverse getuigen hadden gezien dat hij werd geslagen en daarna op de grond viel. Hij werd gereanimeerd en met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij een paar dagen later aan zijn verwondingen.  Na onderzoek werd duidelijk dat er mogelijk een groepje uit de buurt van Schiedam bij Tom in de buurt rondliep vlak voor het incident.

Aandacht Opsporing Verzocht mishandeling TT Nacht

Opsporing Verzocht besteedde meerdere keren aandacht aan de zaak. Dit in combinatie met het rechercheonderzoek en de verklaringen van getuigen zorgde ervoor dat de Schiedammer kon worden aangehouden.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen