Onenigheid over de TT van Assen in 1947

DELEN

Onenigheid over de TT van Assen in 1947

In de loop van 1947 verschenen er berichten in de krant dat de TT in 1947 niet door zou gaan in vanwege onenigheid tussen coureurs verenigd in de Nederlandse Rennersbond en de organisatoren over de startgelden. Nadat de onenigheid was bijgelegd ging het evenement toch door. Ook kwamen de internationale coureurs weer in Assen aan de start. Omdat de Isle of Man TT en de Grote Prijs van Europa in Bern vrijwel gelijktijdig werden verreden, zou de TT Assen de eerste krachtmeting tussen de Britse en continentale rijders worden.

De Italiaanse coureurs namen met hun 250 cc Moto Guzzi’s deel aan de 350 cc-klasse. De organisatie echter het vermoeden dat de motoren niet mee zouden kunnen komen met de Engelse Velocettes en Nortons en besloot om voor de zekerheid een apart prijzenschema voor de 250 cc machines in te stellen.

Het jaar erop kwamen er tegen de 100.000 bezoekers af op de TT, die dat jaar voor de 18e werd verreden. In de 125cc klasse wist Dick Renooy op de Nederlandse Eysink-motorfiets de Spaanse en Italiaanse motoren voor te blijven. Ken Bills en Artie Bell (The Flying Ulsterman) wonnen respectievelijk de 350 en 500cc klasse.