Ongevallen en files A28

DELEN

ASSEN – Op de A28 van Groningen naar Zwolle kantelde woensdagochtend vroeg een vrachtwagen bij de afrit Staphorst. Vanaf Zuidwolde staat het verkeer in de file. De rechterrijstrook en het knooppunt Lankhorst op de A32 vanuit Heerenveen is dicht.

De vrachtwagen ging rond 06.30 uur om, de harde wind heeft daarbij waarschijnlijk een rol gespeeld. De tankwagen is geladen met varkensvet en lekgeslagen. Een ZOAB cleaner is inmiddels druk bezig om de weg schoon te maken. Rijkswaterstaat laat weten dat het bergen van de vrachtwagen en het schoonmaken van de weg nog tot 13.00 uur gaan duren.

Advies

Op de A28 is de vertraging meer dan anderhalf uur. Het verkeer vanuit het noorden naar de Randstad kan voorlopig beter omrijden via Heerenveen en Lelystad over de A7 en de A6.  Verkeer vanuit het noorden naar de Randstad kan voorlopig beter omrijden via Heerenveen en Lelystad over de A7 en de A6.

Vrachtwagen in de vangrail A28 richting Assen

Op de A28 richting Assen tussen afrit Dwingeloo en Beilen is een vrachtwagen tegen de vangrail terecht gekomen. De rechterrijstrook is dicht. Naar verwachting is de weg om 11.00 uur weer vrij.