ONK wedstrijden tijdens de British Superbike TT Circuit Assen

DELEN

ONK wedstrijden tijdens de British Superbike TT Circuit Assen

Assen is voor de tweede keer gastheer van één van de mooiste motorsportevenementen ter wereld. De British Superbikes. De voorbereidingen voor dit kampioenschap, dat van 20 tot en met 22 september wordt gehouden zijn inmiddels begonnen. Het belooft dit jaar opnieuw spannend en spectaculair te worden. De onderlinge competitie en rivaliteit is groot. Regerend kampioen Shane ‘Shakey’ Byrne zal er alles aan doen de record brekende vierde titel op zijn naam te schrijven. Maar Shakey kan felle tegenstand verwachten van diverse rijders zoals Ryuichi Kiyonari, de meest succesvolle rijder uit de geschiedenis van de BSB. Ook hij kan voor de vierde keer kampioen worden. Ook moet serieus rekening worden gehouden met Josh Brookes, en met Alex Lowes.

Het prestigieuze en zeer hoog aangeschreven Britse kampioenschap is de enige wedstrijd van de cyclus die buiten Groot Brittannië wordt georganiseerd. De BSB heeft in en buiten Groot Brittannië een enorme uitstraling, vanwege het grote startveld en de sensationele manier van rijden. Het “2013 MCE Insurance BSB”, zoals het kampioenschap officieel heet, kent een startveld van 32 rijders en 16 zogenaamde Elite teams met zes motormerken. Het kampioenschap wordt over 12 evenementen verreden.

ONK wedstrijden

Tijdens de BSB zullen ook wedstrijden worden gereden die meetellen voor het Nederlands kampioenschap. Zo kunt u races volgens van het ONK Dutch Superbike en Supersport, ONK Dutch 125-Moto3 en het ONK Dutch Sidecar (zijspannen)

Meer informatie en tijdsschema. Klik hier!