Onrust Asser wijken na meldingen hondenhaters

Hondenhater(s) actief in Asser wijken?

DELEN
ASSEN – De afgelopen week werden hondenbezitters in Assen opgeschrikt met meldingen over stukjes kip dat verspreid zou liggen in een parkje in de wijk Peelo ter hoogte van de ijsbaan. Een aantal honden zouden na het eten van deze stukjes kip ziek zijn geworden.

Ook vanuit de Asser wijk Kloosterveen werden meldingen gedaan van verdachte stukjes vlees. Deze stukjes vlees zouden mogelijk gif kunnen bevatten.

Bij de politie zijn vooralsnog geen meldingen of aangiftes binnengekomen, zo laat politiewoordvoerder Valkema onze redactie weten: “De afgelopen periode zijn bij ons geen meldingen of aangiftes binnengekomen en daarom is er vooralsnog geen reden om een onderzoek te starten. Om een aangifte op te kunnen nemen, hebben we meer nodig dan een aangetroffen stuk vlees of kip. Bij een onderzoek gaat het natuurlijk altijd om wettig en overtuigend bewijs. Heeft men de hond van het vlees of kip zien eten? Is de hond daarna ziek geworden? Is er bloed door een dierenarts afgenomen van de hond en is dat op schadelijke stoffen getest? Als er reden is om door te pakken en een onderzoek te starten, zullen we dat zeker doen. We kunnen dus niet zomaar een stuk vlees of kip gaan onderzoeken, los van de kosten, moet er ook een reden voor zijn. Voor zover bij ons bekend is dat op dit moment niet aan de orde”.

De politie adviseert hondenbezitters goed op te letten wat de hond eet op straat en de politie in te lichten als ze iets verdachts zien.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen