Onthulling kunstwerk CS Vincent van Gogh Lariks

DELEN

Assen – Op woensdag 11 juli om 17.00 uur is bij gebouw Lariks van CS Vincent van Gogh een kunstwerk onthuld dat ontworpen is door leerling Anne-Ruth ’t Lam.

Prijsvraag
Inmiddels is het gebouw Lariks van CS Vincent van Gogh al weer een tijdje in gebruik, tot groot genoegen van leerlingen en docenten. Ten behoeve van de nieuwbouw werd destijds een prijsvraag uitgeschreven onder leerlingen voor een kunstwerk. Die prijs werd gewonnen door Anne-Ruth ’t Lam. De uitvoerder van het kunstwerk is Buyk Constructies bv uit Hardinxveld-Giessendam. Het werk komt te staan op het grasveld naast het gebouw.

Buyk Constructies
Fokke Flapper, docent op Lariks, heeft samen met Anne-Ruth de realisatie van het kunstwerk op zich genomen. Zij bezochten afgelopen donderdag samen het bedrijf Buyk Constructies in Hardinxveld-Giessendam. Fokke: ‘We hebben daar de laatste instructies gegeven voor de afwerking van het kunstwerk en wij zijn heel enthousiast over het eindresultaat!’

Vincent van Gogh kleurt jouw toekomst
Het kunstwerk heeft als basis een aantal dwars over elkaar plaatste aluminium kokers met daarboven een hand. ‘De hand om de leerlingen de hand te reiken als ze op school komen. Om hen wegwijs te maken in de school en hen te helpen bij wat ze doen,’ aldus Anne-Ruth. ‘Ook staat de hand centraal als de helpende hand van God.’ De witte aluminium kokers staan voor het fundament van de school. De gekleurde kokers staan voor de verschillende leerlingen die op school zitten. Anne-Ruth: ‘Samen vormen zij de school.’ Het ontwerp is een fraaie verbeelding van de missie van de school: Vincent van Gogh kleurt jouw toekomst!