Onthulling plannen prachtige objecten Kop van de Vaart

DELEN

ASSEN – In 2011 is een 125 meter lange verlichte Gele Draak in en op de Kop van de Vaart geplaatst. Een echte eyecatcher die de ‘Gouden Eeuw van China: de Tang dynastie’ in de vernieuwde tentoonstellingsruimte van het Drents Museum promotioneel ondersteunde.

De draak werd opgebouwd door 25 Chinese kunstenaars die hiervoor speciaal zijn ingevlogen. Een vervolg kon niet uitblijven en zo werd in 2012 in het kader van de tentoonstelling ‘De Sovjet Mythe – Socialistisch realisme 1932-1960’ een reusachtig beeld van Lenin geplaatst op de Kop van de Vaart. Hiermee werd Assen echt landelijk op de kaart gezet, want diverse media spraken over deze bijzondere actie. Overigens werd deze geweldige en spectaculaire driedaagse operatie uitgevoerd door Defensie.

In 2013 stond de Menora , een zevenarmige kandelaar, op de kop om de bijzondere expositie over de Dode Zeerollen te promoten. Deze werkelijk prachtige Menora is indertijd ontworpen en gebouwd door de Asser kunstenaars Frans Jansen en Edze de Haan. De bekende schrijver en oud-politicus Jan Terlouw en zijn dochter Sanne zijn toen speciaal naar Assen gekomen om de Menora te onthullen.

Begin 2016 wordt opnieuw een bijzonder object geplaatst op de Kop van de Vaart om de aanstaande tentoonstelling ‘Maya’s – Heersers van het Regenwoud’ die van 28 februari tot en met 4 september 2016 in het Drents Museum wordt tentoongesteld.

Vrijdag 30 oktober, zullen de plannen onthuld worden bij de VVV in Assen. U wordt uitgenodigd aanwezig te zijn. Aanvang is om 16.00 uur.