Ontmanteling cafetaria De Havenkade begonnen

DELEN

Vanmorgen is de ontmanteling van cafetaria ‘De Havenkade’ begonnen. Woensdag aanstaande zal de cafetaria geheel weg moeten zijn.

De bekende cafetaria moet wijken voor de uitvoering van de FlorijnAs. In het kader hiervan wordt de Industrieweg twee keer twee-baans en wordt Het Kanaal door Assen bevaarbaar gemaakt. Het Havenkanaal en Het Kanaal worden met elkaar verbonden. Aan de Industrieweg wordt ter hoogte van de cafetaria een brug gebouwd.

De lokale partij Op Assen stelde enkele weken geleden vragen aan het college over het wijken van de cafetaria. Afgelopen zaterdag is de beantwoording op deze vragen ontvangen. Hierin staat onder anderen dat de gemeente Assen geen onderzoeksbureau in heeft geschakeld om een andere bedrijfsruimte te zoeken voor de benadeelde cafetaria, wel heeft de gemeente Assen een adviesbureau ingeschakeld voor de zogeheten ‘nadeelcompensatie’.

De eigenaar van ‘De Havenkade’ heeft in een gesprek met de gemeente Assen aangegeven geen plek voor zijn bedrijf te zien binnen het Havenkwartier.