Ontwaken op het heilige asfalt van het TT Circuit Assen

DELEN

Het TT Circuit Assen is sinds 1926 de thuishaven van de Dutch TT. Het is wereldwijd het enige circuit dat sinds de invoering van de wereldkampioenschappen (1949) onafgebroken op de internationale kalender staat.

Een ander uniek gegeven is dat de start/finish lijn nog steeds op dezelfde plek ligt. Beroemde coureurs als Nello Pagani, Umberto Masetti, Geoff Duke, John Surtees, Mike Hailwood, Jim Redman, Giacomo Agostini, Barry Sheene, Jack Middelburg, Wil Hartog, Randy Mamola, Freddie Spencer, Wayne Gardner, Kevin Schwantz, Michael Doohan, Max Biaggi, Casey Stoner, Valentino Rossi en vele anderen verschenen er aan de start.

Hoe groot de aantrekkingskracht is van de start/finish lijn op het TT Circuit van Assen, dat ook wel de naam “Kathedraal van de motorsport” draagt, bleek afgelopen zondag in alle vroegte toen medewerkers van het TT Circuit twee slapende fanatiekelingen vonden op startplaats één en twee van het circuit. Het mooie weer heeft de twee waarschijnlijk er toe aangezet om van de gelegenheid gebruik te maken om voor de hoofdtribune op start en finishlijn de nacht door te brengen.

De twee ongewenste slapers zijn door de medewerkers gesommeerd te vertrekken, want het spreekt voor zich, dat slapen op het ‘heilige asfalt’ van Assen niet is toegestaan.