Ontwikkeling TT World Assen niet volgens planning

DELEN

ASSEN – Het oudste stuk circuit van Assen was sinds de tweede TT van Assen (1926) al in gebruik. In totaal zijn er op dit race-trace 74 TT’s verreden. De Noordlus heeft echter het veld moeten ruimen voor TT World, een Leisurepark dat nog meer bezoekers richting het TT Circuit moest brengen, maar dat na jaren niet veel is opgeschoten in de plannen rondom dit ‘park’ waar racing, experience, entertainment en shopping de boventoon zouden moeten voeren.

De TT Hall was het eerste gebouw dat is ontwikkeld en ook daadwerkelijk is gebouwd, in 2010 zou er worden gestart met de bouw van een casino en hotel. Voor beide projecten is tot op heden geen paal de grond ingegaan. Het TT Instituut is er wel gekomen ondanks dat de gemeente Assen en TT Hotel Vastgoed B.V. (onderdeel van Holding Zias B.V uit Assen) onenigheid hadden over de komst van het instituut en de Raad van State zich op 16 januari 2013 heeft moeten uitspreken over de bouw van het opleidingsinstituut voor ‘Top Technici’. TT Hotel Vastgoed B.V vond destijds de technische opleiding niet passen binnen het concept van TT World.

Zaterdagmorgen is de tekst TT World geplaatst op twee TT’s van de toegang naar het ‘leisurepark’. Of dit hoop geeft voor verder ontwikkeling op het terrein laat zich raden.

TT World website inactief

De website van TT World is sinds 2013 inactief met berichtgeving over de ontwikkeling van het TT World in Assen. Er is wel een Facebook account te vinden waar items uit de auto- en motorsport op worden gekopieerd, echter is dit account niet van het TT World al doet de schijn vermoeden.

Foto © M. Babtist – Spiegelgrafie