Onzekere toekomst voor TT Kermis Assen?

DELEN
ASSEN – Dit jaar kan men tijdens het TT Festival 2016 in Assen genieten van een pracht uitzicht vanuit een reuzenrad dat gesitueerd zal worden aan de Kop van de Vaart in Assen.

Het reuzenrad is niet de enige kermisattractie dat geplaatst gaat worden in het centrum van Assen. Meerdere attracties komen verspreid in de binnenstad te staan. Het overgrote deel van attracties blijft op de vertrouwde plek staan, namelijk het Veemarktterrein.

TT Kermis Assen

De TT Kermis op het Veemarktterrein zal van zaterdag 18 juni tot en met zondag 26 juni te bezoeken zijn. De Asser TT kermis wordt sinds 1953 op het Veemarktterrein gehouden, maar daar gaat verandering in Veemarktterrein Assenkomen. Het Veemarktterrein verandert in de toekomst van parkeerterrein naar woonwijk met een ‘weids’ plein en klein parkeerplein.  Op het huidige Veemarktterrein kunnen nu zo’n 600 auto’s parkeren. Op het nieuwe parkeerplein kunnen in totaal 200 auto’s een plek krijgen. Hiermee zal het huidige Veemarktterrein twee derde van haar ruimte inleveren voor nieuwbouw van zo’n 69 koop- en huurwoningen.

Plek genoeg

Onzekere toekomst voor TT Kermis Assen?

Voor evenementen zoals de kermis en bijvoorbeeld een circus is volgens het plan ruim 7000 m2 gereserveerd. Wethouder Albert Smit liet eerder in de media weten dat het oppervlakte die gebruikt kan worden voor evenementen gelijk blijft. Het was ook voorwaarde bij de ontwikkeling van de plannen. Voor de kermis met bijvoorbeeld de TT, blijft dus voldoende ruimte beschikbaar.

Waar men die ruimte vandaan haalt blijft gissen. Als de bouwtekeningen worden bekeken zal de TT Kermis een behoorlijk stuk kleiner gaan worden en wellicht dat dit jaar een goede try-out zal zijn om attracties te verdelen over het centrum van Assen? Of zal de TT Kermis binnen enkele jaren in zijn geheel of deels verhuizen richting het TT Circuit?


2Divorce Assen


Bowlen in Assen