Ook Assenaren noemen slachtoffers holocaust bij naam

DELEN

Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar en de vier Drentse gedeputeerden nemen deel aan een voorleesmarathon in Herinneringskamp Westerbork. Daar worden volgende week de namen van alle 102.000 vervolgde en omgekomen joodse Nederlanders en leden van de zigeunergemeenschap opgelezen.

Voorleessessie slachtoffers holocaust Kamp Westerbork

Kamp Westerbork wil op deze wijze de herinnering levend houden. De indrukwekkende voorleessessie is van donderdagavond 22 tot dinsdag 27 januari, en gaat dag en nacht door.

Er doet een groot aantal genodigden om beurt aan mee, onder wie commissaris Tichelaar en de gedeputeerden Henk Brink, Rein Munniksma, Henk van de Boer en Ard van der Tuuk. ,,Wij vinden het een eer om dit te doen. Het is goed om op deze wijze stil te staan bij de zwartste bladzijde uit de menselijke geschiedenis’’, aldus de heer Tichelaar.

Ook een aantal inwoners uit Assen lezen voor tijdens de voorleesmarathon. Onder de Assenaren Dhr. van der Kuijl, voormalig PR-chef van de provincie Drenthe, hij zal net als alle andere ‘voorlezers’ 20 minuten lang de namen van slachtoffers van de holocaust opnoemen.