Op Assen stelt vragen over bekeuringen MAXX Outlet Assen

DELEN

 

ASSEN – Begin vorige week is een groot aantal autobezitters voorzien van een gele “prent” oftewel bekeurd bij de MAXX-outlet vestiging aan de Weverstraat in Assen. In dit pand was tot voor kort Aldi tijdelijk gevestigd.

Op dit parkeerterrein zijn 3 gehandicaptenparkeerplaatsen. De personen die tegen een bekeuring aanliep, naar verluidt zijn er 12 bekeuring uitgeschreven, hadden waarschijnlijk niet de beschikking over een invaliden- of gehandicaptenparkeerkaart. Los van het feit dat wij het eens zijn om automobilisten,  die toch de moed hebben  oneigenlijk gebruik te  maken van een dergelijke parkeerplaats, te bekeuren rijst toch de vraag: Hoever reikt de macht van de dienst Handhaving?

Concrete vraag die Egbert Prent van Op Assen aan het college stelt

“Mag er bekeurd worden op een parkeerterreinen bij bouwmarkten, tuincentra, supermarkten (bijv bij de Aldi aan de Groningerstraat) etc indien er foutief geparkeerd is zoals bij de MAXX-outlet”.

Overigens was de bekeuring niet mals : € 370.- en dan wordt een doosje spijkers van 50 cent wel heel erg duur. De hoogte van verkeersovertreding worden echter jaarlijks vastgesteld door het ministerie en op de hoogte van boetes bij verkeersovertredingen heeft de gemeente dan ook geen invloed, om reden dat het vastgestelde bedragen zijn.

Parkeerterrein Oude Molenstraat

Een andere vraag betrof het parkeren op het onverharde parkeerterrein aan de Oude Molenstraat. Parkeerterrein is gesitueerd bij de achteringang van o.a. Scapino en Scheer & Foppen. Vroeger was hier Houten Klaas (Warners) gevestigd.

Dit terrein zou in eigendom zijn van een particuliere investeerder en zou dus geen gemeentelijk eigendom zijn. Hierover vraagt Egbert Prent het college duidelijkheid van wie dit stuk braakliggend grond is en is omgetoverd tot parkeerterrein enige tijd geleden.