Op bezoek bij … Ariena’s Weddings

DELEN

ASSEN – Op de hoek van de Marktstraat in Assen zit de bruidswinkel van Ariena Woering-Walma, Ariena’s Weddings. Een ontspannen ogende Ariena begroet mij en vraagt of ik iets wil drinken. In het midden van de zaak staat een mooie gedekte tafel met prachtige linten en serviesgoed. Het ademt sfeer. De kaarsjes worden aangestoken en Ariena zegt: “Ik hou van gezelligheid. Hier kom ik tot rust”. En dát kan ik mij helemaal voorstellen. Je voelt je hier meteen op je gemak.

Ariena is begonnen als gediplomeerd weddingplanner. Tijdens haar opleiding kwamen vele verschillende facetten van een bruiloft aan bod. Ze leerde o.a. over de tradities in verschillende landen. We kennen natuurlijk allemaal “Something old, something new, something borrowed, something blue” (iets ouds, iets nieuws, iets geleend, iets blauws) , soms nog toegevoegd door “And a silver sixpence in your shoe” (een zilveren muntstuk in je schoen). En zo heeft ieder land zijn eigen tradities. Opdrachten met een bepaald thema, een ondernemersplan maken, het kwam allemaal aan bod tijdens de opleiding die ze succesvol afsloot in 2014.

Ook was er een stagebruidspaar, wiens foto nog steeds vol trots in haar zaak staat te pronken. In alle rust genieten van je trouwdag, zonder je zorgen te maken of alles wel goed is geregeld, dát kan door het inhuren van Ariena, als professioneel weddingplanner. Ariena gaat samen met het aanstaande bruidspaar om tafel, maakt een draaiboek, een plan van aanpak en regelt álles voor de mooiste dag van je leven. Van begin tot eind worden wensen en ideeën uitgevoerd. Waarom zou je zelf dingen gaan regelen, of een vriend/familielid vragen om de dag te organiseren, als je het ook kunt overlaten aan een professioneel iemand. Op die manier kan iedereen volop genieten van de dag.

“Ieder bruidspaar staat op zich, iedere dag is weer anders”, aldus Ariena, en ze vervolgt: “Ook wordt er gepraat over hoe overleden familieleden worden meegenomen in de dag. Dit kan bijvoorbeeld via een kaart, duiven, iets aan een bruidsboeket, etc.”

In de zaak is er ruimte voor tranen wanneer zulke dingen ter sprake komen. En, zegt Ariena: “Dan voel je je thuis, als dat hier kan, anders laat je je tranen niet vloeien, denk ik. Trouwen is een feestelijk iets, maar op latere leeftijd valt er vaker iemand weg. Het is dan belangrijk om die persoon mee te nemen in de dag van de bruiloft. Ik doe álles met emotie”. Ariena gaat na de bruiloft weer op bezoek bij het bruidspaar om te bespreken hoe ze alles hebben ervaren. Er is dus zeker nog sprake van nazorg en nabespreken. Is alles goed gegaan, wat had er verbeterd kunnen worden etc. Zo houdt ze zichzelf ook scherp en alert.

Natuurlijk is het gezellig om samen het bruidsalbum te bekijken en wanneer er t.z.t. een kindje op komst is bij een voormalig bruidspaar hoort zij dat vaak als eerste. “Voor ik het op Facebook zet, app ik eerst jou”, is een reactie die ze vaak krijgt.

Tijdens ons gesprek passeert een jong stel de winkel en we zien dat meneer spontaan op de knieën gaat voor zijn vriendin. Dat gevoel roept een bruidswinkel dus op. Mensen krijgen weer dat romantische gevoel. Een andere, oudere dame, blijft mijmerend voor de etalage staan en begint later spontaan een heel gesprek met Ariena die eventjes naar buiten loopt. Het is een goede zaak dat er na jaren weer een winkel in bruidsjaponnen in de binnenstad zit. Een eigen bruidswinkel was eigenlijk nooit specifiek Ariena’s droom.

“Het kwam op mijn pad na een gesprek met Ineke de Jong, die zelf jarenlang een bruidswinkel in Assen heeft gehad. Ik heb er nooit over nagedacht om zelf een winkel te starten, maar Ineke zette mij wel aan het denken. En zo begon het eigenlijk”

Ineke is de vaste coupeuse van Ariena en daar is ze heel erg blij mee. Een jurk innemen, uitleggen, korter maken. Ineke heeft genoeg ervaring om japonproblemen op te lossen.

Op deze manier kan Ariena een all-in pakket bieden aan een bruidspaar. Van bruidsjurk tot het plannen van de bruiloft en de controle op het uitvoeren van het draaiboek op de dag zelf. Alles wordt nauwlettend in de gaten gehouden, steekjes mogen er niet vallen. De mooiste dag van je leven moet ook écht de mooiste dag worden, of zoals Ariena zegt: “Uw droomhuwelijk is mijn passie”.

Haar eerste verkochte trouwjurk was meteen de start van een mooie serie herinneringen. Het bruidspaar ging nml. trouwen in Porto Rico. In januari werd de jurk door de aanstaande bruidegom opgehaald, op de fiets. Schoenen en een stropdas voor hem werden in een fietstas gestopt, de jurk ging over de schouder en daar ging hij, op weg naar huis, door de sneeuw. Er lag een aanbod om de jurk te laten brengen, maar meneer redde zich wel. En zo heeft Ariena nog heel veel leuke verhalen te vertellen. Vol trots vertelt ze ook over de Rolls-Royce, Silver Shadow, uit 1971. Een Engelse uitvoering, voegt ze toe, mét chauffeur, die ze verhuren als bruidsauto.

Aankomende vrijdag 23 oktober bestaat Ariena’s Weddings een jaar. Een jaar waarin ze zich veel dingen eigen heeft gemaakt. Ze praat honderduit over de trouwjurken van merken als Be the Light, Lady Bird, Just for You etc. Niet alleen het traditioneel wit, maar ook prachtige kleurrijke jurken heeft ze in haar collectie. Nieuwe jurken worden met grote precisie op de paspoppen geplaatst. Ariena kijkt, maakt de jurk mooi passend, strijkt de rok glad. Ze kijkt met een kritisch oog. Nauwkeurigheid die je overal terugziet. Kwaliteit is hetgeen ze wil bieden. Gaandeweg het gesprek schieten mij drie woorden door het hoofd: Flexibel, creatief, geduld. Drie dingen die belangrijk zijn om een huwelijksdag te laten slagen en drie dingen die Ariena zeker bezit.

Vrijdag, zaterdag en zondag is het feest bij Ariena’s Weddings. Iedereen die deze dagen een pasafspraak maakt, krijgt € 100,00 korting op een jurk. Ook wordt er een waardebon voor een etentje verloot. De muziek wordt verzorgd door MusicaRosa en hapjes en drankjes zullen ook aanwezig zijn. Reden genoeg om eens langs te gaan in deze prachtige winkel aan de Marktstraat 27 te Assen.

Haar slogan “Uw droomhuwelijk is mijn passie” is mij zelf zeer duidelijk geworden tijdens dit bezoek aan de winkel en haar echt op het lijf geschreven. Gun jezelf dat droomhuwelijk en Ariena máákt het tot een droomhuwelijk!

Ariena’s Weddings
Marktstraat 27,
9401 JG Assen.

Foto(s) – Tekst © M. Babtist – Spiegelgrafie