Op Fietse naar school tijdens de Ronde van Drenthe

DELEN
ASSEN – Op Fietse naar school heeft als doel om de fiets als vervoersmiddel naar school onder de aandacht te brengen. De Ronde van Drenthe is daarvoor een uitstekend platform.

 Op Fietse De Ronde van Drenthe

Op zaterdag 12 maart wordt er daarom een speciale Op Fietse naar school tocht georganiseerd voor Drentse scholieren en hun ouders. Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: 30 en 55 kilometer. De tocht gaat onder anderen langs de VAM-berg en onderweg zijn er leuke prijzen te winnen met een fietsquiz georganiseerd door JOGG-Hoogeveen.

De tocht kan afgelegd worden op een stadsfiets, racefiets of mountainbike. Na afloop worden de fietsen van de deelnemers door Veilig Verkeer Nederland gecheckt op veiligheid en kan de jeugd op de foto als een echte wielrenner. Ook is er voor iedere deelnemer soep met brood en een aandenken.

Ga je mee op Fietse zaterdag 12 maart?

– Bevoorrading bij inschrijving
– Fietsquiz met mooie prijzen
– Fietscheck Veilig Verkeer Nederland
– Ga op de foto als een echte wielrenner
– Aandenken voor iedere deelnemer
– Na de tocht soep & een broodje
– Mogelijkheid om na afloop start Ronde van Drenthe te zien (12.30 uur)

Opgeven Op Fietse

De start is ‘s ochtend bij de Tamboer in Hoogeveen. Kinderen kunnen zich opgeven met hun broertje/zusje, vriend/vriendin, vader/moeder of opa/ oma. Opgeven kan t/m dinsdag 8 maart via het inschrijfformulier op www.opfietsenaarschool.nl.

Deelname is gratis!


2Divorce Assen


Bowlen in Assen