Op het laatste moment helaas geen podium voor Walid Soppe

DELEN
ASSEN – De eerste race van de 86e Dutch TT op zaterdag was er eentje met vele valpartijen. Walid Soppe begon goed met een tweede startplaats. Dit was zijn beste positie om te starten tot zover in de Red Bull MotoGP Rookies Cup.

De regen was echter een grote spelbreker. De een na de andere coureur kwam te vallen.

Soppe ging goed van start maar kwam in de derde ronde bij het aanremmen in de Haarbocht helaas te vallen. Hij pakte zijn motor op en wist de wedstrijd te vervolgen. Een ronde later ging hij op hetzelfde punt helaas weer onderuit.

Uiteindelijk kwam er op 2/3 van de wedstrijd de rode vlag waarna de wedstrijd werd beëindigd. Fernandez won hierdoor race 1. Victor Steeman was de beste Nederlander met een achtste plaats.

Reactie Walid: ”Het is jammer dat ik gevallen ben maar tot aan de val ging het goed. Ik probeerde te winnen zoals ik dat altijd doe en dan weet je dat het soms mis kan gaan. Dat heb ik liever dan dat ik doelloos achtste was geworden. Ik rijd altijd om te winnen. Ik denk niet dat ik teveel risico’s heb genomen dus in dat opzicht kan ik niet boos zijn. Morgen is er weer een kans.”bOp zondag was het tijd voor race twee en voor revanche.

Soppe liet in een interview met rtv Drenthe weten dat hij wist dat hij het kon. En dat heeft hij ook laten zien. Soppe ging van start en na het terugvallen naar een achtste plek begon hij aan een fantastische inhaalrace. Steeds verder schoof hij een plekje op en om uiteindelijk aan kop te gaan rijden. Het podium leek voor hem zeker te zijn. Winnen in Assen, het circuit dat hij zo goed kent.

In één van de laatste bochten ging het helaas wederom mis. Soppe viel en de winst gleed door zijn handen en ging wederom naar Fernandez.

Nadien vertelt Soppe: “Ik was op een gegeven moment veel sneller dan de rest. Het was niet moeilijk om naar voren te rijden. Het laatste rondje deed ik rustig aan, ik wilde beslist niet vallen. Maar achterop het circuit ben ik toch gevallen. M’n voorwiel gleed weg, hoe weet ik nog niet, daar moet ik nog goed over nadenken.”


2Divorce Assen


Bowlen in Assen